My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Sunday, September 13, 2009

SINAR FM - IMPIANA HOTEL, KLCC



penyampai-penyampai Sinar FM



me n mr bam

semalam bam tersayang bawak aku buka puasa kat Impiana Hotel sempena event Sinar FM buka puasa bersama mereka n House Of Healin.. Bam pakai baju Melayu wane seakan2 grey hitam.. berkilat2 kain dia.. tapi cantik sangat baju tu!! bila die pakai nampak segak je.. auww... once again i fall in lurve wif u!!!

aku lak, xde baju yang sedondon ngan dia, so aku pakai la baju color dark brown aku.. huhu.. bam amik aku kat mcd around 4ptg sharp.. memula aku ingat die sorang dalam keta.. upenye ngan shafiq - XFresh FM..



mase dlm perjalanan, aku senyap je.. cox perut ngah tak sedap.. bukan menyombong.. lgpun mase kat meeting ofis tengah hari tadi, aku gaduh ngan boss aku.. hurm, dalam kul 5 pm tu, kitowang pun sampai la kat Impiana Hotel.. Bam tengah sibuk prepare macam2, so aku sensowang jela lepak2, main facebook thru hp, gayut call kengkawan,, malas nak kaco die ngah keje..



pastu dalam pukul 7 tu, bam bawak aku masuk ballroom.. aku duk meja belakang, pun sensowang gak.. kebetulan mase tu ade 1 family duk kat meja aku tu.. aku x perasan sape.. upenye Kak Engku (Raja Azura) ngan anak2 die yang comel sangat n ngan family die.. da 2 kali toleh, baru aku perasan die duk depan aku,, terus die Hai kat aku.. aku pun cam biase la hai2 je..



Kak Engku's Family

pastu adela borak2 ngan Kak Engku, die tanye aku datang ngan sape.. aku cakap la ngan Bam.. hehe.. pastu memacam die interview aku.. hehe.. die tanye aku nie gf Bam ke? xkan aku nak cakap "ha'ah., sy la gf bam!" xkan nak cakap camtu lak kan.. aku gelak2 jela.. pastu die tanye aku, dalame ke kenal Bam? aku kate da hampir setahun dah kenal die.. "Camne awak leh kenal ngan Bam?" aku tergelak2 je mase jawab tu.. aku cakap la "mase Bam buat cross.." then Kak Engku cakap "owh,, mase Bam buat cross, die cross awak sekali la? haha" aku tergelak je.. haha..

Pastu Mak Engku g amik makanan, aku lak, stay borak2 ngan Kak Engku lagi.. Kak Engku cakap penah tengok aku.. aku cakap la jumpe mase kat Sarawak dulu - Anugerah Perdana Seniman.. baru die ingat.. sebab kitowang sempat borak mase kat airport Kuching.. mase tu Kak Engku ngan Yusry KRU punya flight delay.. so borak2 la ngan dowang.. die tanye aku, nape x keje da ngan David Teo.. aku cakap la ape2 pun.. pastu aku away jap g amik makanan untuk aku n untuk Bam.. yela kecian Bam aku tu, die ngah keje.. tak sempat nak amik makanan..



Linda Onn, Salleh, Kak Engku, Bam, Me, Mak Engku

Mase sume dah ready nak buka puasa tu, datang lak Linda Onn ngan Salleh (kawan dia.. aku rasa aku kenal.. die ade business My World Net Enterprise-kalo x silap akula).. dia pun join setable ngan aku n Kak Engku.. ramai cakap die sombong.. tapi aku rase die tak sombong sebenarnya.. overall dia ok la.. sweet orangnya... memacam gak la borak2 ngan dia.. mostly pasal aku ngan Bam la.. memula dia cakap, "Awak wife Bam ke?" haha.. aku da tergelak2.. haha.. aku cakap "takdela kak.." pastu Mak Engku ckp "gf die!" aku da gelak dah.. "owh! awak gf die ekk.." aku senyum jela.. Linda Onn biasela ngan trademark die "ekk" tuu.. hehe.. pastu dia tanye aku soalan same cam Kak Engku tadi.. camne kenal, dalame ke kenal, n paling cepumas, die tanya "bila awak nak kawin?".. aku pun cam "Hah?? kawin?" Linda da gelak2 da.. aku cakap "Tu kene tanye kat Bam la.. haha.." dalam hati, nak je aku cakap "tunggu kak linda kawin dulu la.. hehe" tp tanak lah! hehe..



Linda Onn

Macam2 hiburan la ade malam tu, Jatt Black Dog Bone, die nyanyi 3 lagu.. lagu raya la paling syahdu.. sedih je... Announcer2 SINAR FM memasing perform.. kelakar giler! haha.. sume announcer ade la malam tu.. Salleh Yaakub, Kak Engku, Krill, Linda Onn, Abby, Najman, Zaidi, Jamal Jamaluddin, boss program SINAR-Rustam, pendek kata, malam tu sume adela..
Pastu Ifa Raziah lak perform.. 3 lagu gak.. tapi yang paling dinanti2 kan, Ramli Sarip.. perghhh!!! best gilerrss... die nyanyi lagu Doaku Buatmu Kekasih, lagu raya, ngan lagu apentah 1 lagi.. lupe! hehe..



Rustam (Pak Tam) & Ramli Sarip



Ramli Sarip




Dalam tetengah berhibur tu, kejap2 abg Salleh Yaakub datang meja kitowang, duk borak2.. kak Linda Onn borak ngan aku n Kak Engku pasal Oyster.. die cakap ngan aku, die punye suka Oyster tu, sampai kan ade satu restoran yang die biase pegi tu, die order oyster sampai 30.. 1 oyster tu RM2.. hehe.. pastu die cite Rustam (Pak Tam) yang ajar die makan tu.. Datang Kak Engku, die pun giler oyster gak.. hehe.. bercerita la memasing.. Kak Engku cakap mase die mengandungkan anak kedua tu, tiap2 hari p cari oyster kat Hotel Concorde tu.. hehe.. memacam la.. Kak Engku cakap, Pak Tam yang request kat Impiana nak oyster nie.. sedap je aku tengok dowang makan.. nak try, tak berani! heee... perah lemon kat oyster tu, then makan camtu je.. kak Linda cakap, xleh kunyah, tapi telan terus..



Bam time tu masih lagi busy.. kejap2 je die dapat duk ngan aku.. cian die.. yela, sume orang Sinar refer kat die tentang perjalanan programmed.. kelam kabut die.. tp still nampak segak bergaya ngan baju melayu die tu.. hehe.. i loike!

Mase nak balik tu, around 1040pm camtu, Bam amik sushi.. die lepak ngan aku kat meja tu.. mase tu ballroom da kosong, melainkan yang ade Announcer2 Sinar ngan staff2 je.. pastu abg Salleh Yaakub cakap "ha, owang lain da balik, kowang nak bersanding berdua ke kat sini? hahaha" siot betull.. tergelak2 je aku..




Sebelum balik tu, Bam ajak aku p jumpe DJ2 tu sume dulu.. so, aku ikut jela,, ade yang dalame perasan aku kat ballrom tu, tp xtau aku datang ngan sape.. sebab dari petang tadi, nampak aku sensorang je.. huhu.. pastu bila dapat tau aku ngan Bam, dowang duk bahan2 la.. hehe.. yang Pak Tam da senyum semacam kat aku, yela sebab kengkadang die komen kat status aku.. kekadang lak, aku lak komen kat status die.. mase Bam kenalkan tu, baru die perasan "Lady Gege, Lady Gege" nie katenye.. haha..

Nak kuar dari ballroom tu, kene cukai lagi ngan Najman... hehe.. Bam cakap la "ok bro, balik dulu" pastu Najman tahan kitowang "aik! aik! ko datang ngan sape bro.. x kenalkan kat kitowang pun.. meh sini.. meh sini.." haha.. bam da gelak2 da.. pastu kenal2 la ngan Najman n family.. pastu baru la lepas nak balik.. hehe.. dala jam giler,, huhu..

tapi aku x amik banyak gambar pun.. segan ler.. hihi.. beborak ngan Bam dalam keta,, gelak2.. hehe,, memacam.. sayang die sangat!!! tanx alot for yesterday sayang!






tengah bowink sensowang kat luar..



jom bukak puase jom!



Jatt Black Dog Bone & Nila Kurnia



Salleh Yaakub (SY)



Salleh Yaakub (SY) & Linda Onn



Ifa Raziah & pengasas House of Healin



Krill, SY & Madam Muah-Muah



announcer Sinar FM



i lurve u so much!

8 comments:

Sora said...

wahh. tersenyum, tergelak diriku membacanye. hehe. mmg bes..

honestly tasya dgn bam mmg sesuai la.. nmpk secocok. x di nafikan.. org doa sgt2.. dpt la menghadiri majlis kawin korg berdua.. mne tau spesel guest dr sinar fm kn. lagi bes.. leh karok2 dgn dorg.. wahhhhh.. (ops org lak xcited..:D)

mcm pengantin korg berdua mlm tu. mmg ptut kna bahan ni.. (bahan yg baik2 je tau :D)

alhamdulillah. seronok tgk tasya epi2. mmg ni pengalaman bukn suma org leh dpt.. mmg dasattttttt.. hehe

pe2 pun cyum sllu.. kalo nk awet muda la.. :D

Adios ~~SORA~~ :)

cikpingu said...

oo smlm ek..aku igt pg 2 aku nk tnye ko bkk pose ngn bam kat mne..tp mmndangkan aku xnk kne byk soal ngn mizi..aku xjd nk tnye ko..jgn cbar kewibawaan die ekk..kah3.... tp klu aku ikut cmfrm2 gempak..kan3

meladygege said...

umie ~ hahaha.. bongokla! aku xleh dengar perkataan tu duh.. hahaha,,

tula pasal.. kalo ko ikut mesti best.. aku pun sensowang je malam tu, bam busy ngan keje dia..

mujur la ade kak engku n yang lain2 tu buat aku gelak je.. memasing tukar2 datang kat table aku.. dah macam table tu mmg untuk DJ2 lak.. haha,, auww,,,,


sora ~ hahaha.. insyaallah, amin yarabbal alamin! hehe,, kalau ade jodoh ngan dia, sure kita jemput awak.. dun worry.. hehe..

hahaha.. yeke macam pengantin? mase SY cakap bersanding berdua malam tu, bam ngah makan sushi time tu, nasib x tersedak die tau.. hahaha,,,

anyway, tanx alot sora,. doakan jodoh kami sampai bila2...

Shafie said...

oh linda onn..hehe
best yeh..
ptt sy sbg PA dpt p ni..keh3

meladygege said...

tula pasal.. tapi PA sy asyik hilang je.. terpaksa bawak PA lain.. haha...

afix23 said...

secocok cam cengkodok kat lidi sate..
hehehe..

tahun depan kalo sy keje kat astro plak leh ler kita jmpa even dorg sesame ekk..

hehehehe =))

meladygege said...

insyaallah.. hehe..

Anonymous said...

Gooey Ducks grow to about two pounds in four or five years.
[url=http://www.gooey-duck.com/]gooey duck[/url]