My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Monday, August 31, 2009

KOMEN? TULIS NAMA YA.....

hye kowang.. watpe tu.. huhu.. kita jap lagi nak teman umi edar kad tunang die.. tp nnt la aku cakap pasal tu ya,, yang aku cuma nak pesan kat sini, sesape yang nak tinggal komen tu, walaupun kowang tulis anonymous, tp tulis la name sekali ek..
kecian kita tertanya2 sape la yang komen mengomen nie.. hehe,,, okla.. nnt post lagi .. nak mandi! kang umie datang, kita tak siap lagi lak... hehe..

Saturday, August 29, 2009

NANTIKAN CERITA INI -CERITA MASA LALU...

sekarang nie aku dalam proses nak membuku kan, eh tak,, memblogger kan sedikit kisah bingkisan lalu yang bagi aku sangat-sangat bermakna pada aku... kisah yang takkan aku lupe sampai bila-bila.. kisah yang sering buat aku tersenyum sendiri, ketawa sendiri, dan menangis sendiri................... iaitu tentang Arwah Abah ku..
hurm.. sebenarnya kisah tu aku da siap karang da, cuma aku dalam proses nak edit & nak cari gambar2 lama balik... kisah yang aku karang agak panjang, tapi maybe aku akan buat episod demi episod... Macam-macam perasaan hadir mase aku cuba mengingati setiap kenangan bersama arwah abah, dan aku cuba melahirkan setiap kenangan yang tersimpan kemas didalam benak fikiran aku dengan cara yang terbaik supaya kalian pun dapat menyelami setiap suasana yang aku gambarkan itu dengan mendalam...
harap kowang dapat sabar menantikan kisah tentang ABAH yang akan aku post kan tak lama lagi episod demi episod... kisah yang terlalu bermakna pada aku........ sampai bila-bila...

Friday, August 28, 2009

EIII !!!! TENSIONNYA!!! GERAMMMM!!!

Eii geram betul la! ape lagi yang GM aku nak??? Aku da dapat banyak closed customer pun die still cakap aku tak buat keje!! EIII!!! serius aku bengang giler! Die nak sales camne lagi?? Fedup la aku kalo camni! Jangan sampai aku benti 24 hrs dahla!
Dia cakap aku tak wat call la itula inila.. Kalo aku tak wat call, camne aku leh banyak closed deal customer?? Bukan keje tu aku wat! Aku nie da macam PA die! suh wat graf la, compile sales all branches whole Malaysia la, keje-keje die sume aku wat! Tapi boleh lak aku closed deal banyak customer! Nape tak sembur orang2 yang tiap2 bulan dapat closed 3/4 customer jer??
Aku closed average 13/14 customer nie lak yang die cakap tak buat keje! Bengang tol! Keje separuh mati! Eiiii!!! dahla gaji lambat! Bil tepon takleh nak claim! Fedup tol lah aku!!!!! Kalo camni baik aku takyah keje sesungguh! Cam haram je! Keje sesungguh pun still kene cakap tak buat keje! Baik aku ngular je macam owang lain! Eiiiii!!!!!!!!!

Thursday, August 27, 2009

Flanella – Selamat Tinggal Cinta


ku tulis ini saat tersedih
menunggu dirimu yang tak bersalah
terpisahkan karna keadaan
selamat tinggal cinta pertama

mengisi waktu ku, memberi rasa
tak terlupakan
reff:

tak mudah ungkapkan dengan hati
saat senyum dan tangis menyatu
tapi ini terbaik untukku dan untuk dirimu
hanya waktu yang mampu mengerti

betapa berat perpisahan ini
semoga cerita cinta ini
menjadi kenangan indah nanti
pelukan ini untuk dirimu

adalah pelukan dari hatiku
terakhir kali

repeat reff

hanya waktu yang mampu mengerti
betapa berat perpisahan ini
semoga cerita cinta ini
menjadi kenangan indah nanti



video

Wednesday, August 26, 2009

LAYLA HASSAN



BABE!!! ahahaha,,, nie ler ayat die kalau die nak memulakan perbualan.. hehe.. nie lah die LAYLA HASSAN my darla~~... Layla nie duk JB, tapi dia rajin gak turun sini.. ade cerita disebalik camne kami nie mula berkawan.. heheheh!Okeh! Jom kite tengok, ape yang menarik sangat ngan si Layla Hassan nie..




Layla nie bagi aku memang camera freak la.. aku rase dalam ramai-ramai fwen in fwenlist aku kat facebook, die nie la yang paling banyak album gambo kut selain aku? haha... dalam sejam sekali tu, mesti ade je pic die akan upload thru mobile.. ape yang aku perasan, die suka kongsi ape yang die ngah lalui saat dan ketika ini (cewah ayat!) die nak sume kawan-kawan die share ngan die.. hah! nie pic atas nie, salah satu contoh la aktiviti2 gedik santai dia.. ahaha.. BABE!! jangan marah! haha,,, (susah kowt nak select gambar dia!)




dalam setengah jam sekali camtu, die mesti akan update status die kat fb.. bagi aku, status2 yang die selalu publish tu, sume status yang bole buat org terpikir dan berpikir.. lu memang wat otak wa pecah la babe! hahaha.. Actually, Ms Thinker kita nie, jenis suka fikir jauh yang kengkadang kita pun x nampak walaupun benda tu jadi depan mata kita.. Layla Hasan nie memang seowang yang giler2.. tengok la pic kat atas tu! mase die jaga ayah die sakit, dia jumpe spect nie, pastu selamber die jalan satu hospital ngan spect nie! muahahaha!! giler la u! hehe..






sebenarnya perkenalan aku ngan Layla Hasan nie bermula bila aku ade rapat sangat ngan sowang buddy dalam facebook nie ~ bro Syed Shahazlie Alhabshee,, kebetulan Layla nie pun one of most active fwen in Syed's page.. pastu dia ingat aku ngan Syed nie ade ehem2.. die takut aku serang dia, die terus add aku dulu.. hahaha.. lawak seh!

pastu bile sikit demi sikit aku kawan ngan Layla nie, barula aku tau die sangat la frenly owangnya.. tak memilih kawan, ade setengah owang, memilih kan kalau nak kawan ngan owang bertudung nie.. tapi Layla nie tak! tengkiu babe! i luv u!



hahaha.. mesti kowang tertanya2 kan ape la yang sedang dilakukan minah nie dalam pic diatas kan? hehe.. Actually Layla Hasan nie senior aku ~ Degree in Journalism, UiTM Shah Alam.. aku lak Diploma Masscom ~ UiTM jur.. hehe.. kitowang penah kenal pun sebelum nie.. kenal thru facebook jela.. hehe.. FB menemukan kami! hehe..

mase nie kami sama2 attend Graduation Day on 1st June 2009.. mase nie jugakla 1st n last kitowang jumpe.. xtau la bile dapat jumpe lagi.. kan? pic nie sebenarnya aku letak nie sbb nak mengenangkan kembali waktu aku ngah touch up - touch up dalam dewan macam pic Layla nie, tetibe muka aku 2x kuar skrin besar ngan mekap2 nie.. punyela aku tak perasan sampai kan bila aku dengar owang sebut2 nickname facebook aku -Lady Gege, barula aku sedar, aku da kene KANTOI! haha.. malu seh!






ngan Layla nie, banyak gak aku share masalah ngan dia, n memang dia very good listener,, tanx alot babe! Layla nie memang seowang yang sangat happy go lucky n open minded.. no wonder die mmg ramai kawan! (keep up the gud behaviour yunk!)

Layla nie nampak je muka garang.. tapi t
ak pun! (i guess so!) hehe.. aku ade cakap ngan dia yang muka dia ade macam Salina Saibi @ Amy cite Bohsia tu.. kowang rase ade persamaan tak?? hehe.. kengkadang kalo die nie wat lawak, aku da sampai tergolek2 gelak sendiri.. aduii... hahaha.. teringat word u dimalam puasa pertama "Malam nie ujan lebat, Todi best!" ahaha.. drpd word yang sebenarnya TIDO, jadi TODI! hahah.. pastu u ckp ape babe "nak mati kene panah petir nak todi memalam puase pertame neh!" hahah..

BABE! U MEMANG BEST!
btw : u memang suka warne putih eh? pic u banyak baju kaler putih..

ASLINDA SAAF MECCA



hehe.. nie la next special buddy kite kat facebook! tersangat-sangatla cantekkkkk!!!! hehe.. sis lyn nie die memang owang singapore..kite kenal ngan dia drpd adik dia... Marsha.. actually kitowang nie rajin reply2 komen kat page sis Marsha.. pastu, dr situ, kitowang jadi rapat... terus la kami ini berkawan.. sis lyn nie ade amik course mekap.. no wonder la mekap2 die memang cantik dan natural... okeh.. jom g next pic! kite kenali sis ASLINDA SAAF MECCA dengan lebih rapat lagi...



encem tak?? ahaha.. nie adik die kalau tak silap la.. ape yang kite noticed kat sis lyn nie, dowang adik beradik sangatla rapat.... jeles aku tengok.. kan best kalau ade kakak camni kan?? malangnye akulah anak sulung! uwaaa!!!!



haa.. nie ler adik sis lyn, MARSHA MECCA ULHAQ.. unik kan name dowang? actually sis ckp, name nie name family or name mak diowang.. sis sha ngan sis lyn nie tersangat la rapat.. (berdasarkan pic-pic dowang yang aku tengok n keakraban dowang melalui feedback2 komen dalam facebook) hehe.. nakal sis sha nie.. tapi nnt kita cite pasal sis sha kat dalam tulisan yang lain pulak yer.. tapi sis lyn nie memang cantik kan?



sis lyn nie memang pandai bergaya.. muka dia manissss je.. owangnye pun happy je.. aku baru je add die dalam facebook nie, actually die nie kakak kepada salah sowang kenalan aku gak.. tak sangka dia sangat frenly.. aku da anggap cam kakak aku da... best sangat!



nie ler serba sikit pasal kak lyn kite nape kite anggap die salah sowang special buddy kite in facebook.. hehe.. luff u sis lyn!! muah!

Saturday, August 15, 2009

KEJE


bulan nie sewius banyak giler keje.. tak terkejar aku! lagi lak aku nie based kat HQ.. so mmg keje double la drpd branches kan.. huhu.. tapi kan, aku suka suasana nie.. mmg aku tertekan, tapi aku suka! sebab dari situ, aku dapat belajar banyak benda.. aku belajar nak uruskan stress, belajar nak uruskan masa, belajar mcm2 la,,,


kebetulan pulak, department aku ade 2 orang je, n semalam baru ade sorang lagi masuk, ringan sket beban aku.. tapi dalam pada stress keje nie, aku happy sangat coz "jiran" department aku, kak lydia, kak rock n kak mira , memang best! dowang asyik buat aku gelak je! same ngan aku! sampaikan aku kengkadang terduduk2 gelak!


lagi2 kak mira tu.. hahaha.. takleh la tengok muka die! ade je benda aku nak bahan.. sampaikan dbile kitowang bkumpul nak lunch sesame, dowang ngah borak2, siap REMIND kat aku, "tasya! ko jangan bersuara!" hahahaha... sengal!! adeke dowang apnggil aku tasya senget??! hahaha..
memacam la.. kak mir, u memang best! hehe.. kak lydia pun same! sunyi aku kalo kowang xde... hehee...

PENGANTIN??





HEHEHE.... nie lagi satu! aku ade beli wane pink gak.hahaha.. yang nie bebudak opis cakap aku macam pengantin! hahaha,. tergelak besar aku!! tapi ape lagi.. kak intan ngan kak mira budak opis aku da berkenan ngan tudung nie! hehe.. aku pun ape lagi.. promote la!! hahaha... kowang tengok, mane lagi best? coklat ker, pink pastel nie??



tapi serius lawak la dorang cakap aku macam pengantin.. aku pun ape lagi, biat loyar buruk aku, pastu dorang punye mengekek gelak! haha,,, tapi somell la pulak aku tengok gambar2 sendiri nie,, haha,, mulela nak perasaaaannn tuu.. hahaha,,, gurau je ek...

TuDonG! TuDoNg!!















hehe.. alkisahnya aku skang da giler beli tudung! hehe.. tak sesabar nak tunggu ari selasa, nak gie pasar
malam! hehe.. aku kalo da sampai booth2 tudung tu, naik gila aku pusing dlm keliling booth tu! sumenyer santek2!!

















pastu aku adela beli d
iamond shawl nie.. teringin! hehe.. aku beli tu, pastu aku pakai nak gie opis.. dowang ckp cam orang arab la itula inila.. haha.. nak tengok? nie ha kat tepi nie.. santekk tak?? hehe... puas aku bergaya ngan tudung nie.. hehe..


CiKpiNGu & SyAriFaH

arini aku happy sangat-sangat coz 2 best fwen aku nie da sign up Facebook!! yeay!!! happy!!
cik pingu nie best fwen aku since aku form 4 dulu.. ngan cik pingu nie la memacam kitowang buat.. dala kitowang pun gile2 gak, so kalo g memane tu, salah sorang xde, mesti kengkawan lain tanya, aku mane? or umie mane? hehe.. mcm2 kenangan aku ngan die.. sampai terduduk2 terguling2 gelak kalo ingat balik.. hehehe....


syepah nie pulak, best fwen aku since tadika, sampaila darjah 5.. pastu tetibe die pindah bandar kinrara.. sampaila umor aku 19 tahun, baru aku dapat jumpe die balik.. punyela happy giler kan mase tuu,, pastu bile da dpt contact n jumpe balik, setaun pastu, hp aku ilang.. aku lost contact ngan ramai org.. cedeyyyy.... pastu malam tadi, aku saje2 la search kat fb name die.. pastu ade.. aku click jela.. X SANGKA sangat upenye mmg die yang punye fb!! bile die da approved n bgtau tu die, aku punye happy, ya Allah! sampai xleh nak concentrarte buat keroje!! hehehe,,, terus aku call die tau! happy sangat!!!

Thursday, August 13, 2009

I LUV U !!

I JUZ WANT TO DEDICATE A SONG TO YOU....


1234 - PLAIN WHITE T'S



1, 2, 1, 2, 3, 4

Give me more lovin' than I've ever had
Make it all better when I'm feelin' sad
Tell me that I'm special even when I know I'm not

Make me feel good when I hurt so bad
Barely gettin' mad, I'm so glad I found you
I love bein' around you
You make it easy, it's as easy as 1, 2, 1, 2, 3, 4

There's only one thing to do
Three words for you I love you
There's only one way to say
Those three words and that's what I'll do, I love you

Give me more lovin' from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends

Make me feel good when I hurt so bad
Best that I've had, I'm so glad that I found you
I love bein' around you
You make it easy, it's as easy as 1, 2, 1, 2, 3, 4

There's only one thing to do
Three words for you I love you
There's only one way to say
Those three words and that's what I'll do, I love you
I love you

You make it easy, it's easy as 1, 2, 1, 2, 3, 4

There's only one thing to do
Three words for you I love you
There's only one way to say
Those three words and that's what I'll do, I love you
I love you

1, 2, 3, 4
I love you
I love you




video

Bufday Ms Janice - We Lurve You, Ker!


hehe.. 11 August aritu bufday ms janice, boss department lain.. kitowang, termasuk aku yang xde kene mengene nie, join sekaki.. hehe..aku pun sebagai bekas Birthday Party organizer, menunjukkanla kehebatan aku ikat belon.. haha.. merepek je kan?

pastu kitowang pun ngah prepare la nak bawak kek tu naik tingkat atas, pastu kitowang reramai nyanyi lagu happy bufday kat die..
die mase tu rushing giler nak kuar, tp pas dengar kitowang nyanyi tu, die cam terkejut, terkesima, terkedu, eh sumela! hehe..



pastu, kitowang bgla kek tu kat die.. kek oreo cheese.. tapi bukan secret recipe punye tau,, oleh kerana die suka purple, kitowang kasi hadiah pashmina kaler purple, kitowang sume pakat pakai baju purple, n kek die pun wane purple! hehe,, sweet tak kitowang??