My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Wednesday, September 30, 2009

LESEN L - MOTOR!!! (KECOH KAN?)

hahaha... alhamdulillah.. akhirnya untuk pertama kali dalam hidup aku, aku dah berjaya mendapatkan lesen moto! L la tapi.. hihi.. yelah... setelah berhempas pulas bertahun2 nak kumpul duit nak idupkan roadtax motor, nak dapatkan lesen, alhamdulillah.. akhirnya tercapai.. cuma sekarang nie yang lum tercapai, lesen keta.. aku da amik da.. patutnya da dapat da L keta.. tp sebab kene bayar RM150 untuk kuakan lesen tu, tu yang aku hold dulu.. nantilah ye kalau da cukup duit..

pastu tadi, pas dapat je lesen tu, aku terus p ushar jalan kat sunway, tempat office baru aku tu.. aku ngan munirah la tadi pusing2.. malam2 pun jalan jem ek? hurm memacam! btw, esok aku dah nak start keje baru! seram nya!! walaupun keje tu aku da biase buat, tapi aku seram la gak.. sebab tak tau budaya keje diowang cemaner kan.. huhu,,, kowang doakanlah yang terbaik untuk aku eh.. yang penting, doakan keselamatan aku nak pegi balik keje redah jem dan jalan sesak tu.. sungguh aku risau!

Tuesday, September 29, 2009

UMIE TUNANG

Alhamdulillah.. aku seronok sangat,, best fwen aku dari aku form 4, Umie Shahidah @ CikPingu telah selamat melangsungkan pertunangannya dengan Mohd Termizi @ Mizie.. dahlame dowang nie kawan, akhirnya, jodoh kan? jodoh menemukan dowang.. hehe..

Majlis start pukul 1130 am.. tapi aku datang dalam pukul 945 am camtu.. hari tu aku tolong umie amik pic majlis tunang die .. cantik tak cantik, aku x sure la.. nanti aku upload kan pic tunang die, kowang komen la hasil keje aku tu yer..

Mase majlis tu, aku agak kelam kabut sikit la kesana kemari nak amik gambar die.. kejap ketengah, kejap ketepi ruang tamu, kejap kebelakang, kedepan.. hehe.. tapi alhamdulillah.. sumenyer berjalan dengan lancar..

Tapi Umie @ CikPingu nie, memang berseri sangat mase majlis tunang die.. agaknya seri tunang kut.. Tapi aku macam sebak lak.. bukan ape.. terharu, satu2nya kawan baik aku, dah pun melangsungkan pertunangan dia... setahun lagi die dah nak kawin.. terbang ke sarawak lak.. tinggallah aku sengsorang kat sini... hurm... ape2 pun, aku bahagia sangat ko dah tunang mie! TAHNIAH!

oklah, nanti aku amik pic dari umie, aku upload lagi yer.. nie aku upload sikit je dulu dr kamera handphone aku k...


















LURVE IS IN THE AIR

kowang pun mungkin dapat agak dah ape perasaan aku bile bace title post aku tu kan? alhamdulillah.. hehe.. aku memang bahagia sekarang.. aku harap bahagia nie akan berkekalan dengan kami sampai bila-bila.. aku tak sanggup dah nak menangis untuk berbagai perkara.. dah terlalu banyak yang aku harungi.. dan aku percaya, inilah berkatnya aku sabar.. alhamdulillah...

Allah ciptakan aku macam-macam dugaan sampaikan satu ketika, aku rasa jatuh dan tak boleh bangun lagi.. tapi berkat aku sabar dan sabar, aku terima pula kebahagiaan nie.. aku bersyukur sangat.. alhamdulillah... Sungguh! aku sayang dia.....

hari demi hari, perasaan aku makin bertambah pada dia.. ya.. aku percaya, dia yang terbaik untuk aku.. dia banyak tolong aku, sabar dalam nak mendewasakan aku.. aku tersangat-sangat terhutang budi dengannya... Zaki Adnan, thanks for everything.......

Aku harap hubungan aku dengannya akan berkekalan sampai bila-bila.. aku sangat sayangkan dia.. sungguh tak tergambar dek kata-kata... Moga Allah panjangkan jodoh kami dan moga tiada halangan keluarga antara aku dengan dia... Amin Ya Rabbal Alamin..

Buat Sayang,
I Lurve U Damn Much,,,,,,


AKU ADE IMPIAN.. KOWANG ADE IMPIAN?

aku pasti setiap antara kita ade impian masing2 kan? macam tu jugak aku.. aku ade impian aku sendiri.. macam2 impian.. kadang2 tu tak salah kita nak berangan kan? berangankan ape yang kita impikan.. hehe.. harap-harap termakbul la..

antara impian aku yang tersangat-sangat aku impikan, aku nak sangat-sangat jejakkan kaki kat bumi UNITED KINGDOM (UK) .. kenape aku nak sangat jejak kaki ke sana? sebab, aku tengok dari pemerhatian aku kat gambar2 kat sana, UK nie antara satu destinasi yang amat sangat la cantik dan tempat yang sesuai untuk bercuti... macam mane aku leh terpikir nak ke UK? hehe.. soalan yang baguss...

aku sebenarnya mula berminat n pasang impian nak kesana bila aku mula baca pengalaman penulis novel Aina Emir sepanjang dia menetap disana dan pengalaman dia tu, dia garapkan dalam kisah untuk novel dia "Sesuci Cinta" .. lebih 30 kali aku bace novel tu.. tak jemu2.. tapi lagi naik semangat aku nak g sana adala.. selain sekitar London, UK, dalam novel tu jugak ade dia selitkan percutian die ke Istana Al-Hambra... ade sape2 penah bace ke novel tu?

selain tu, impian aku, aku nak wedding aku dipenuhi dengan RED ROSES.. kalau berkemampuan la.. hehe.. kalau tak, Lily Putih pun okey gak.. cantik.. hehe.. yela.. setiap girl ade dowang punye wedding dream kan?

lain ape eh... oh ye.. aku impikan untuk terbitkan SEBUAH NOVEL.. mungkin dari kisah aku sendiri untuk dijadikan novel terbitan pertama, tapi taklah setepat kisah aku.. kenela ubah-ubah n garap sikit kan... insyaallah.. tu sume dalam perancangan.. aku harap menjadi la.. sebab nak menulis novel nie, tersangat la rumit.. kene ikut mood nak menulis, yang penting, ayat aku tak meleret.. mungkin amik mase bertahun nak mengarang tu,, ape pun, aku pegang pada kata "take it easy".. insyaallah.. kowang doa2kanlah eh moga2 impian aku nie tercapai...

MAK ANDAM pun salah satu prospek idaman aku.. aku suka mekap2 kan owang nie.. taktaula.. aku suka buat owang nampak cantik.. sebab tu kengkadang aku explore muka aku sendiri untuk asah bakat semulajadi aku nie.. cuma aku perlukan lagi bimbingan pada orang yang profesional.. insyaallah,, kalau jadi la, aku xkan letak harga tinggi-tinggi untuk mekapkan owang..

Aku minat jadi PHOTOGRAPHER pun xtaula dari bila.. tapi dari aku sekolah rendah, aku mmg suka dengan kamera, and aku seronok sangat dapat belajar basic kamera mase kat UiTM dulu.. tambahan lak sekarang nie aku dengan Umie, start buat biz amik gambar owang kawin, or tunang or majlis2.. Sementara nie aku xde la mintak upah ape2.. sebab aku saje je bjinak2 dulu.. aku puas hati bila gambar tu cantik.. n aku puas hati bila owang yang aku snap pic die tu, bpuas hati dengan keje aku.. mungkin inilah die sebenarnya bakat aku yang terpendam selain menulis...

impian yang lain pulak, kalau ditakdirkan dah sampai masanya aku kawin, aku impikan sebuah PERKAHWINAN yang sentiasa SEGAR dan FRESH sebagaimana waktu couple2 nie.. aku xnak nanti kalau dah lame2 kawin, sumenye hambar dan membosankan... jenis aku, aku suka refresh mind aku tentang waktu 1st kami kenal, or benda yang melucukan yang buat aku teringat sampai sekarang, so word bosan dalam hubungan tu, xkan pernah singgah dalam hati aku.. sebagaimana seronoknya alam couple2 nie, macam tula yang aku harapkan.. berpegangan tangan walaupun da tua time tu, kuar dating walaupun da ade anak.. hehe.. berangan dah.. tapi itulah impian aku...

impian yang seterusnya, aku nak jadi perempuan yang paling CANTIK dimatanya.. cantik luaran, cantik dalaman.. yela, perempuan mane yang xnak cantik kan? tapi aku nak lebih cantik, biar dia akan sayang aku lebih.. hehe.. terpulang ape owang nak cakap, tapi aku sanggup berkorban untuk itu, kalau itu je salah satu cara untuk aku tunjuk kan sayang aku kat dia.. aku percaya, masing2 ade cara masing2 nak tunjukkan kasih sayang pada diri masing2 kan?

tapi buat mase sekarang nie, impian aku yang aku rasa satu "keperluan" yang aku kene gak buat, tanpa kompromi ialah MEMASAK.. coz aku memang tak pandai memasak.. bakat tu tak turun pada aku.. tapi turun pada adik laki aku.. tapi aku akan pastikan aku akan pandai masak gak sebelum aku melangkahkan diri ke tahap hidup yang akan datang.. (next level of life)..

ini jelah setakat nie impian-impian aku yang selama nie aku fikirkan, risaukan dan harap akan dapat jadi kenyataan.. doa2kan lah ya...

Thursday, September 24, 2009

Ku Pendam Sebuah Duka by Khatijah Ibrahim

Bercinta sudah lama
Berkasih dan bermesra
Sedang enak membuai rasa
Perpisahan tercipta

Mengapa sementara
Cerahnya cinta kita
Mendung tiba tiada ku pinta
Gelapnya suasana

Walaupun hatiku
Amat berat melepasmu
Dan rintangan mendatang sayang
Terpaksa kuleraikan

Seandainya...
Kita harungi jua
Kelak punah semua sayang
Mimpi yang kau harapkan

Ku pasti kau kembali
Menyatu dua hati
Lebih elok cari pengganti
Tiada kau menyendiri

Tak guna disesalkan
Hakikat percintaan
Mungkin terpendam kenikmatan
Sebalik perpisahan....


p/s : antara lagu fav aku.. sape suka lagu nie?? angkat kukoo!!

Saturday, September 19, 2009

RAYA TAKDE MAKNA...

raya taun nie sungguh tak memberi ape2 makna pada diriku.. disaat semuanya sedang bergembira bersama sanak saudara, aku disini,,, merenungi, apakah makna rayaku kali ini...
tahun nie aku terlalu mengharapkan kami akan beraya di kampung.. bukan disini.. tapi harapanku hancur lagi.. sedih bila semua kawan2 mengucapkan selamat dan pulang ke kampung..

ntahla.. aku betul-betul terasa hati kali nie... dah lame rasenye tak melawat kubur arwah atuk dan arwah embah... semalam ayah pegi kubur arwah atuk, tapi waktu aku keje... aku sedih sangat..
kenape tak tunggu aku,,,... tapi paling aku terasa, raya taun nie aku dah takde abah... aku sedih sangat....... moga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman...

kemungkinan aku akan balik kampung pada raya ketiga... tapi aku tak rasa feel tu.. raya ketiga? saat tu sume sedara2 dah balik ke sini balik... ntahla.. aku rasa hambar sangat raya kalini.. sedih.. sebak sangat,,,

aku harap, kowang sume happy di hari raya nie.. selamat hari raya sume.. maaf zahir dan batin..

ikhlas dari Me Lady Gege ...

VIDEO-VIDEO SEPANJANG MAJLIS BERBUKA SINAR FM











Thursday, September 17, 2009

LELAKI



Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki..

Biarlah aku hanya cantik di matamu.
Apa guna aku menjadi idaman ramai lelaki...
Sedangkan aku hanya boleh menjadi milikmu seorang...
Aku tidak merasa bangga menjadi rebutan lelaki...
Bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu...
Seolah-olah aku ini barang yang boleh dimiliki sesuka hati...
Aku juga tidak ingin menjadi,,,
punca kejatuhan seseorang lelaki,,
yang dikecewakan olehku.......




credit to Sarah Hata ~

Wednesday, September 16, 2009

ST12 - CINTA TAK DIRESTUI

Malam ini ku lihat bulan
Tak terjatuh lalu terurai
Ku tak mengerti apa yang harus
Ku lakukan

Hari ini aku putuskan
Untuk jauh ku langkahkan kaki
Untuk pergi dari dirimu

Biarkanlah kan kubawa
Sejuta harapan yang indah
Yang pernah kita lalui
Saat bersama
Ku harap kau bisa mengerti
Cinta kita tak direstui
Malam ini harus
Rela ku pergi

Maafkanlah kekasih
Ku harus tinggalkanmu
Meski ku tahu ini menjadi
Kau sakit hati

Relakanlah kekasih
Tutup air matamu
Semua ini aku lakukan
Untuk kebaikanmu


video

EX DAH NAK BERTUNANG ...........

dah lame sebenarnya aku pendam ape yang aku cuba tak luahkan dalam blog nie... inilah dia yang selalu mengganggu fikiran aku... ex aku dah nak bertunang... sebelum tu, untuk Bam, i'm so sorry b.. i xdapat nak halang rasa sedih nie datang dalam hati i.. b, i'm sure u tau ape yang i rasa skrg nie kan.. please izinkan i lepaskan rasa sedih nie disini...... juz for once... dun mean to hurt u... i really dun mean that... its juz, i nak luahkan sedih i.. biar dia cepat berakhir..

sebenarnya, aku dan ex aku ditakdirkan berpisah kerana keluarga aku tak bersetuju hanya kerana dia kerja kilang... aku sedih sangat... tapi kita hanya mampu merancang, tuhan je menentukan segala2 nya,,, aku redha.. aku pasrah....

aku berkawan ngan dia, xlama... dalam setahun... tapi oleh kerana family aku menentang habis2an, aku terpaksa belajar lupakan dia.. teringat aku, 1st n last dia datang umah mase raye dengan umie (cikpinguu) dan Oyen, time tu aku dapat rasa kesedihan dia.. mak aku langsung tak tunjuk muka.. ayah aku pun layan nak taknak..

arwah abah tu sebenarnya abah dia... dia mengharap sangat kami dapat bersama... dia menangis bila dapat tau kami putus... tak dapat aku lupakan tangisan dia tu... elok lepas tu, malam tu dia terus masuk hospital... sampailah dia meninggal...... Allahuakbar,,, kuatkanlah hati aku ya allah....

ntahlah.. aku akui aku memang masih ingat lagi pada dia... tapi, ape yang dah berlalu, biarkanlah berlalu... aku nak cuba kuar dari hidup dalam kenangan.... aku taknak lagi kenangan2 tu sume mengganggu hidup aku.. biarpun perit,, tapi aku akan tetap cuba.... sekurang2nya aku bersyukur aku dapat rasa bahagia tu biarpun tak lama... aku percaya tu sume proses nak dewasa,,,,

untuk Bam, dun worry syg... i sangat sayang kan u no matter what,,, i really appreciate u in my life... i tak akan biarkan nie sume bersarang lama dalam hati i... i noe, we have promised each other to build our new life, new future kan? i will fullfill that... cuma buat masa sekarang nie, i'm still under recovery process.. i hope u sabar ngan i, n percayalah, i kini ada u sowang je...

biarlah kenangan tu abadi di hati sampai bila-bila......

untuk Ijam, semoga berbahagia selalu..................

Tuesday, September 15, 2009

RESIGN LETTER - best tak ayat?

14 September 2009

Mr Frankie Shu,
SecureXpress INX Sdn Bhd,
No.16, Jalan Kecapi 33/2,
Taman Perindustrian Elite, Seksyen 33,
40350, Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

Dear Mr Frankie,
Re: Resignation from Current Post

I am writing to formally notify you that I am resigning from my position as Customer Support with SecureXpress-INX Sdn Bhd. My last day of employment will be on Monday, September 28, as per the responsibilities under the terms of my employment contract.

Thank you for the professional and personal development you have assisted me in almost 3 month. I consider just about everyone I have met here to be friends of mine now. However, between my teaching load and writing work, my career has taken a different direction and I feel is time to move onto new opportunities and a challenges.

I hope that this two-weeks notice is sufficient for you to find a replacement for me. I regret any inconvenience that this will cause, and will do my best to have my current works finished before my last day. I wish you and the company much success.

Thank you very much for the opportunity to work here.

Sincerely,

----------------------
Nornathasha bt Mohd Isa


p/s : tanx to sarah hata coz bagi sample nie kat kitee.. hehe.. LEGA RASANYA!

Sunday, September 13, 2009

SINAR FM - IMPIANA HOTEL, KLCC



penyampai-penyampai Sinar FM



me n mr bam

semalam bam tersayang bawak aku buka puasa kat Impiana Hotel sempena event Sinar FM buka puasa bersama mereka n House Of Healin.. Bam pakai baju Melayu wane seakan2 grey hitam.. berkilat2 kain dia.. tapi cantik sangat baju tu!! bila die pakai nampak segak je.. auww... once again i fall in lurve wif u!!!

aku lak, xde baju yang sedondon ngan dia, so aku pakai la baju color dark brown aku.. huhu.. bam amik aku kat mcd around 4ptg sharp.. memula aku ingat die sorang dalam keta.. upenye ngan shafiq - XFresh FM..



mase dlm perjalanan, aku senyap je.. cox perut ngah tak sedap.. bukan menyombong.. lgpun mase kat meeting ofis tengah hari tadi, aku gaduh ngan boss aku.. hurm, dalam kul 5 pm tu, kitowang pun sampai la kat Impiana Hotel.. Bam tengah sibuk prepare macam2, so aku sensowang jela lepak2, main facebook thru hp, gayut call kengkawan,, malas nak kaco die ngah keje..



pastu dalam pukul 7 tu, bam bawak aku masuk ballroom.. aku duk meja belakang, pun sensowang gak.. kebetulan mase tu ade 1 family duk kat meja aku tu.. aku x perasan sape.. upenye Kak Engku (Raja Azura) ngan anak2 die yang comel sangat n ngan family die.. da 2 kali toleh, baru aku perasan die duk depan aku,, terus die Hai kat aku.. aku pun cam biase la hai2 je..



Kak Engku's Family

pastu adela borak2 ngan Kak Engku, die tanye aku datang ngan sape.. aku cakap la ngan Bam.. hehe.. pastu memacam die interview aku.. hehe.. die tanye aku nie gf Bam ke? xkan aku nak cakap "ha'ah., sy la gf bam!" xkan nak cakap camtu lak kan.. aku gelak2 jela.. pastu die tanye aku, dalame ke kenal Bam? aku kate da hampir setahun dah kenal die.. "Camne awak leh kenal ngan Bam?" aku tergelak2 je mase jawab tu.. aku cakap la "mase Bam buat cross.." then Kak Engku cakap "owh,, mase Bam buat cross, die cross awak sekali la? haha" aku tergelak je.. haha..

Pastu Mak Engku g amik makanan, aku lak, stay borak2 ngan Kak Engku lagi.. Kak Engku cakap penah tengok aku.. aku cakap la jumpe mase kat Sarawak dulu - Anugerah Perdana Seniman.. baru die ingat.. sebab kitowang sempat borak mase kat airport Kuching.. mase tu Kak Engku ngan Yusry KRU punya flight delay.. so borak2 la ngan dowang.. die tanye aku, nape x keje da ngan David Teo.. aku cakap la ape2 pun.. pastu aku away jap g amik makanan untuk aku n untuk Bam.. yela kecian Bam aku tu, die ngah keje.. tak sempat nak amik makanan..



Linda Onn, Salleh, Kak Engku, Bam, Me, Mak Engku

Mase sume dah ready nak buka puasa tu, datang lak Linda Onn ngan Salleh (kawan dia.. aku rasa aku kenal.. die ade business My World Net Enterprise-kalo x silap akula).. dia pun join setable ngan aku n Kak Engku.. ramai cakap die sombong.. tapi aku rase die tak sombong sebenarnya.. overall dia ok la.. sweet orangnya... memacam gak la borak2 ngan dia.. mostly pasal aku ngan Bam la.. memula dia cakap, "Awak wife Bam ke?" haha.. aku da tergelak2.. haha.. aku cakap "takdela kak.." pastu Mak Engku ckp "gf die!" aku da gelak dah.. "owh! awak gf die ekk.." aku senyum jela.. Linda Onn biasela ngan trademark die "ekk" tuu.. hehe.. pastu dia tanye aku soalan same cam Kak Engku tadi.. camne kenal, dalame ke kenal, n paling cepumas, die tanya "bila awak nak kawin?".. aku pun cam "Hah?? kawin?" Linda da gelak2 da.. aku cakap "Tu kene tanye kat Bam la.. haha.." dalam hati, nak je aku cakap "tunggu kak linda kawin dulu la.. hehe" tp tanak lah! hehe..



Linda Onn

Macam2 hiburan la ade malam tu, Jatt Black Dog Bone, die nyanyi 3 lagu.. lagu raya la paling syahdu.. sedih je... Announcer2 SINAR FM memasing perform.. kelakar giler! haha.. sume announcer ade la malam tu.. Salleh Yaakub, Kak Engku, Krill, Linda Onn, Abby, Najman, Zaidi, Jamal Jamaluddin, boss program SINAR-Rustam, pendek kata, malam tu sume adela..
Pastu Ifa Raziah lak perform.. 3 lagu gak.. tapi yang paling dinanti2 kan, Ramli Sarip.. perghhh!!! best gilerrss... die nyanyi lagu Doaku Buatmu Kekasih, lagu raya, ngan lagu apentah 1 lagi.. lupe! hehe..



Rustam (Pak Tam) & Ramli Sarip



Ramli Sarip




Dalam tetengah berhibur tu, kejap2 abg Salleh Yaakub datang meja kitowang, duk borak2.. kak Linda Onn borak ngan aku n Kak Engku pasal Oyster.. die cakap ngan aku, die punye suka Oyster tu, sampai kan ade satu restoran yang die biase pegi tu, die order oyster sampai 30.. 1 oyster tu RM2.. hehe.. pastu die cite Rustam (Pak Tam) yang ajar die makan tu.. Datang Kak Engku, die pun giler oyster gak.. hehe.. bercerita la memasing.. Kak Engku cakap mase die mengandungkan anak kedua tu, tiap2 hari p cari oyster kat Hotel Concorde tu.. hehe.. memacam la.. Kak Engku cakap, Pak Tam yang request kat Impiana nak oyster nie.. sedap je aku tengok dowang makan.. nak try, tak berani! heee... perah lemon kat oyster tu, then makan camtu je.. kak Linda cakap, xleh kunyah, tapi telan terus..



Bam time tu masih lagi busy.. kejap2 je die dapat duk ngan aku.. cian die.. yela, sume orang Sinar refer kat die tentang perjalanan programmed.. kelam kabut die.. tp still nampak segak bergaya ngan baju melayu die tu.. hehe.. i loike!

Mase nak balik tu, around 1040pm camtu, Bam amik sushi.. die lepak ngan aku kat meja tu.. mase tu ballroom da kosong, melainkan yang ade Announcer2 Sinar ngan staff2 je.. pastu abg Salleh Yaakub cakap "ha, owang lain da balik, kowang nak bersanding berdua ke kat sini? hahaha" siot betull.. tergelak2 je aku..




Sebelum balik tu, Bam ajak aku p jumpe DJ2 tu sume dulu.. so, aku ikut jela,, ade yang dalame perasan aku kat ballrom tu, tp xtau aku datang ngan sape.. sebab dari petang tadi, nampak aku sensorang je.. huhu.. pastu bila dapat tau aku ngan Bam, dowang duk bahan2 la.. hehe.. yang Pak Tam da senyum semacam kat aku, yela sebab kengkadang die komen kat status aku.. kekadang lak, aku lak komen kat status die.. mase Bam kenalkan tu, baru die perasan "Lady Gege, Lady Gege" nie katenye.. haha..

Nak kuar dari ballroom tu, kene cukai lagi ngan Najman... hehe.. Bam cakap la "ok bro, balik dulu" pastu Najman tahan kitowang "aik! aik! ko datang ngan sape bro.. x kenalkan kat kitowang pun.. meh sini.. meh sini.." haha.. bam da gelak2 da.. pastu kenal2 la ngan Najman n family.. pastu baru la lepas nak balik.. hehe.. dala jam giler,, huhu..

tapi aku x amik banyak gambar pun.. segan ler.. hihi.. beborak ngan Bam dalam keta,, gelak2.. hehe,, memacam.. sayang die sangat!!! tanx alot for yesterday sayang!






tengah bowink sensowang kat luar..



jom bukak puase jom!



Jatt Black Dog Bone & Nila Kurnia



Salleh Yaakub (SY)



Salleh Yaakub (SY) & Linda Onn



Ifa Raziah & pengasas House of Healin



Krill, SY & Madam Muah-Muah



announcer Sinar FM



i lurve u so much!

Thursday, September 10, 2009

CONGRATULATIONS LADY GEGE!!!!!!

HAHAHA.... lihatlah dunia! betapa excitednya aku! haha.. best giler! ALHAMDULILLAH... aku dapat dah keje tu! hehe.. even aku takla minat sangat ngan sales & marketing nie, tapi, demi gaji yang ditawarkan tu, aku da kembali bersemangat! yeeeehhhhaaaaa!!!! hahaha...

timekasih terutama sekali kat bf aku yang encourage gegiler aku pegi interview nie, sampai die sanggup hantar aku nak g interview nie.. hehe... MILLION THANKS SAYANG!!! sampai die naik marah2 ngan keras kepala aku yang xnak g interview tu.. hehe... at last aku dapat gak job tu even memang peluang untuk aku dapat job tu cerah sebab dowang yang panggil aku! hehe... rasa happy sesangat bila orang pertama yang tau aku dapat job nie, adalah bf aku sendiri (sbb die yang anta n tunggu aku!) n rasa happy sangat bila dia cakap "i'm so proud of u!" hehe.. tanx sayang!!!! lurve u damn much!

keje baru aku nie, aku akan buat keje yang same macam ape yang aku buat sekarang, cuma, keje dia kurang sikit, sbb kawasan coverage dia terhad 3 tempat.. plus aku akan buat keje2 admin sikit... hehe... takpelah, janji ape yang die offer tu, sangat berbaloi... ALHAMDULILLAH... SYUKUR PADA-MU YA ALLAH...

tanx juga pada kak lydia, kak shima, kak rock n ayah aku sendiri yang encourage aku untuk pergi interview tu.. hehe.. tanx alot!!!! sayang kowang!!!

hehehe... tak tau nak cakap ape lagi.. its juzm HAPPY! HAPPY! HAPPY! tanx alot sayang! and, CONGRATULATION TO MYSELF!!!!!!!

Wednesday, September 9, 2009

SEDIH

ntah nape ntah,, aku rasa sedih sangat2... macam xde sape2 je ngan aku.. ntahla.. xtau dah nak cakap camne.. aku rasa sunyi sangat.... takpela.. kuatkan hati.. aku dah biasa dah macam nie.. sabar ya...

oh ya.. tentang keje aku lak, arini frankie cakap kat aku, dia nak 20 howt prospact, n figure to achieve aku, 10k-20k.. n ari sabtu nie ade meeting tentang hot prospact, die nak aku present 20 howt prospact.. ntahla.. makin lama makin fedup aku ngan keje nie.. aku dah xde hati da.. lantaklah..

btw, kisah ABAH - episod 3 akan menyusul tak lame je lagi.. aku pasti ramai yang tunggu sambungan cite ABAH kan? (bagi yang sering ikut cite2 aku) .. ape2 pun, tanx alot kawan2 sebab sentiasa support aku,,,,

aku xtau la nape sejak akhir2 nie aku jadi cukup sensitif... rasa yakin dalam diri tu sikit demi sikit da makin hilang... aku mencari mana hilangnya ceria aku.. nape mesti aku hipokrit depan orang ramai.. nape aku jadi so down macam nie.. aku merajuk ngan seseorang ke? ke merajuk ngan diri aku sendiri? ntahla.. aku xnak rasa nie membelenggu diri aku.. TASYA! THINK POSITIVE!

sowiela, post aku sejak akhir2 nie xde yang best.. coz mood aku tengah tak baik.. nnt la kalau mood aku da ok, aku post balik yang best2... ape2 pun.. take care la k..
kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi.. tapi prestasi aku da menurun sebab aku xde hati nak keje dengan dibayar sebegitu. chaw..

Sunday, September 6, 2009

BATBETO & MARSHA

Try JibJab Sendables® eCards today!

AKU SAYANG DIA!!!

Hee.. aku happy sesangat!! tak tau nak describe macam mana.. tapi hari demi hari, sayang aku kat dia makin kuat... tak aku nafikan, dia keutamaan aku sekarang.. die banyak ajar aku jadi dewasa.. yela, aku nie kebudak2an sikit.. bukan sikit, banyak kowt! tapi die tetap sabar melayan karenah aku.. tanx alot syg!!!

walaupun sekarang dia dah tak lagi berambut panjang, tapi aku tetap akan abadikan kenangan rambut panjang dia dalam hati aku... dia rambut pendek nie pun, comel gak aku tengok.. hihi.. hurm.. aku harap dia terus sabar dalam nak mendidik aku jadi dewasa.. i hargai sangat2 sume jasa u syg!

aku harap, ini yang terakhir dalam hidup aku.. aku tak mampu nak syg orang lain lagi selain dia.. hanya tuhan je tau camna syg nya aku kat dia... aku harap jodoh kami berkekalan sampai bila2.. kowang doakanlah kami ya...

Sayang,,,
I love u so much! No words can describe how much i love u... Thanks for everything syg... I really appreciate it!! I LURVE YOU!!!!

PITAM DI PKNS SHAH ALAM & UMAH - batal ke?

Tadi memula aku gie Alam Sentral ngan family aku.. ok je.. teman beli beg la, amik langsir la.. jalan2 dalam tu je.. Pastu ayah nak beli deodoran kat Avon.. ntah sejak bile ntah ayah layan Avon nie.. huhu.. pastu ayah parking la keta kat tepi pkns tu, sbb memang da xde parking.. pastu mak pun turun la nak g Avon dalam pkns tu.. aku ikut la sekali.. bukan ape, kang kalo mak aku sesat kang, lagi bertambah lama menunggu.. dala panas terik.. pukul 1 petang kowt..

ya allah ramainya orang.. kowang tau jela, kalo nak raye nie, PKNS la tempat paling popular sekali nak shopping baju raya kan.. mase dalam avon tu, aku da terasa sikit2.. semacam je.. aku da dapat detect, aku rasa cam nak pitam.. tapi aku leh bertahan lagi.. aku cuba relax dulu.. pastu da kuar dari Avon tu, aku bebetul da xdapat nak bertahan.. kepala aku makin pening ngan sesak orang, ngan xdapat oksigen rasenya.. aku da terasa lain.. pening sangat, mata aku da melilau xnampak orang, dari dagu aku sampai ke kepala da terasa sejuk yang teramat.. aku sempat bgtau adik aku yang aku nak pitam.. mase tu depan aku, sume nampak kelam je.. biru, hijau da macam virtual robocop tengok manusia,, huhu.. tak tipu tau.. pastu terus aku rebah.. da lembik depan mcd.. nasib adik aku sempat capai aku.. pastu die jerit panggil mak aku..

aku dengar ape sume dorang cakap, tapi aku xle nak respon.. mak aku ngan adik aku pimpin aku.. aku cakap aku x larat.. terus aku terduduk dah.. da lembik sangat.. pastu adik aku call ayah aku suh bawak keta ke tempat kitowang berdiri.. aku duduk kat tempat divider tunggu teksi tu tengah2 panas,, aku x peduli da owang nak langgar ke ape, aku da x nampak ape.. berpeluh2 dahi aku.. pastu ayah da sampai, aku masuk dalam keta, ayah pasang full aircond.. barula aku sedar sikit... baru terasa ada udara...

huish.. memacam la jadi kan.. tu sebab aku malas nak kuar2 nie.. selalu sangat pitam.. lagi sekali jadi mase da sampai umah tadi, dalam bilik air aku pitam.. mujur aku sempat berpaut kat dinding.. ntahla.. batal ke puasa aku nie?

Saturday, September 5, 2009

JIKA KU TAK BANGUN ESOK PAGI - YUSRY KRU

Jika ku tak bgn esok pagi
Sayangku kau jaga lah diri
Sentiasa ingatkan hati
Dirimu amatku cintai

Andainya dihimpit kesusahan
Sujud dan mohon pada Tuhan
Agar diberikan bimbingan
Meniti hidup bersendirian

(c/o)
Bila terasa sejuk...
Pejamkan mata
Bayangkan dalam dakapanku
Bila terasa rindu...
Pejamkan mata
Kita bersua dalam lena..

Kalau ada yang sudi mengganti
Sayang...
Lepaskan lah ku pergi........
Kerna sayang seistimewa mu
Berhak tuk dicinta dalam hidup

(sayang,tiada apa yang kekal dalam dunia ini,
Namun yang pasti, senyumanmu ku tiada ganti,
Cintamu kan kekal abadi)

Repeat (c/o)

Ku berharap kau tak akan lupa,
Mengirimkan bekalan doa,
Kita jumpa lah di sana nanti...
Jika ku tak bangun..... (esok pagi)
Jika ku tak bangun esok pagi....


video

SIAPALAH AKU - AMY MASTURA

Siapalah aku ini
Yang ingin memetik cintamu
Siapalah seadanya
Diriku di sisimu

Kau punya segalanya
Sedangkan aku insan hina
Hidupku penuh dengan kisah duka
Antara kita jurang nya berbeza

c/o
Biarlah usahlah
Bermain dengan api
Kelaknya terbakarku sendiri

Biarlah tersimpan
Segala perasaan
Rahsia hatiku terhadapmu
Siapalah aku



video


SECRET RECIPE + WAJAH BARU BAM




LuRVE u FoR EteRNiTy

Semalam (4 Sept 2009) aku buka pose ngan En Zaki Adnan aka Bam.. itulah juga 1st time aku jumpe die ngan rambut baru.. Sungguh lain.. Lain memang lain... Hurm.. tapi okla.. comel la jugak.. Tapi aku still suka die ngan rambut panjang! Baru nampak macho... huhu.. ntahla.. x kesahla owang nak cakap ape.. dah tu taste aku kan..

Patutnya kitowang g makan kat Nando's.. Tapi oleh kerana masalah mencari parking yang membuatkan kitowang terlewat, n kat nando's pun da fully-booked, makanya kami pun makan kat Secret Recipe kat Sunway Pyramid.. Tapi pelik tau! Sebesar2 parking sunway tu, bole parking still x cukup?? Selalu sangat jadi macam nie.. dekat setengah jam mencari parking... hurm...

Aku ngan die x gie mane pun.. pas bukak pose direct balik umah terus.. kitowang order Grilled Chicken-Black Pepper meal.. Cyg aku amik air Ice Lemon Tee.. Aku nak 7 up je.. Kelakar lak rasenye sebab kitowang x sure da masuk waktu berbuka ke belum.. hehe.. tertoleh2 owang sebelah menyebelah nak tengok die da minum ke belum? dah ke belum? dah ke belum? DIULANGI dah ke belum?? hahaha,,

last2 kitowang start minum, baru start owang lain minum.. haha,, belasah suddehh.. pastu die kasi aku cincin.. ade dua.. satu kat dia, satu kat aku.. tapi die pakai ngan rantai.. aku pakai kat jari.. kat ring tu ade tulis The Proposal.. tau x ape?? hehe.. oklah, meh layan pitcha2 pulak yer...




hehe.. wajah baru bam.. comey kan?? heee...



Grilled Chicken-Black Pepper Meal



sementara nunggu waktu buka puase..












ring yang die kasi kat aku.. ade 2.. satu die pakai, satu aku pakai..



ade tulisan kat cincin tu.. huhu.. perasan x? The Proposal.. hehe..


ABAH - episod 2

Abah,

Abah ingat lagi tak, sebulan pastu tasya asyik sakit je,, demam tak baik2... Mak abah tak bagi tasya balik.. Mak abah suh tasya tido sana beberapa hari.. Abah bawak tasya gie klinik.. da bawak, tapi demam tak kebah2 jugak... Teringat abah teman tasya makan ubat kat dapur.. Abah tunggu sampai tasya bebetul makan sume ubat2 tu.. Sweet sangat.. rasa macam bebetul dimanjakan,, Tak pernah tasya rasa camtu.. Pastu petang tu tasya tengok mak sibuk calling2.. tak tau la die call sape.. Rupe2nye mak call orang untuk berubat kampung.. Malam tu mak abah bawak tasya gie pandamaran, berubat kampung.. Ibu cakap ade 'benda' kat tasya... Sebab tu demam tak kebah2.. Ibu suruh datang lagi bawak benda2 yang dia pesan... Limau nipis -9 biji, limau purut 3 biji, air masjid - 3 masjid, air masak 1 botol, Kelapa muda 1 biji, Telur ayam 3 biji, dan sireh 8 helai untuk pendinding diri...

Minggu depannya tasya datang lagi ngan des.. Des teman sekali pegi berubat kampung.. Mase tu tasya demam lagi.. Abah ingat tak siang tu kita p cari barang2 nak berubat yang Ibu suruh bawak tu? telur ayam, sireh, limau nipis, kelapa muda sume da jumpe.. Yang belum dapat cuma air masjid ngan limau purut je.. Abah ingat lagi tak, mase kita nak cari air masjid tu, abah sanggup berbasah redah ujan nak p ke paip2 air masjid tu.. Sungguh tasya xle lupa.. Tasya bebetul nak nangis mase tengok abah redah hujan tu.. bergenang air mata nie dalam keta.. kesian sangat abah.. Mana nak bawak keta, nak cari air masjid dalam ujan2 lebat camnie pulak.. kesian abah.. tapi abah cakap, cukup tasya ingat jasa mak abah n doakan dowang je, da cukup buat dowang rasa seronok... Hurm pastu kita da p cari air masjid kat Masjid Sg Kandis, Masjid Bukit Naga & Masjid Kg Jawa, kita pun balik umah.. pastu amy cakap, limau purut xde lagi.. kita pun kuar semula.. Sampai ke kg jawa kita cari kan? tapi tak jumpe jugak.. Pastu abah bawak kitowang sume gie sampai ke Klang cari limau purut kat Jalan Masjid India Klang tu, barula jumpe.. Ya Allah, jauhnya kita berjalan kan..

Malam tu kita pun gerak ke pandamaran.. Tasya da makin lemah mase tu.. Mak, abah & des teman tasya malam tu.. Kesian kene tunggu lame.. dekat 2 jam jugaklah,, Tasya dimandikan ibu, di bacakan doa pendinding diri.. Sumenya kene RM65.25 .. abah yang bayar.. abah ingat lagi tak? timekasih abah.. lepas berubat tu tasya rasa segar sikit.. demam pun kebah.. Alhamdulillah.. timekasih mak abah.... Malam tu mak masak yang best2.. macam2 lauk ada.. tapi tasya nampak sardin! apelagi, des cakap "ha ta alip! fav ko nie!" hehe.. pastu tasya makan lauk sardin je walaupun ade lagi lauk yang best2.. mak abah ngan amy n watie gelak je tengok tasya x usik pun lauk lain.. hehe..

Pastu dalam pada tasya ngah berehat tu, des la yang banyak layan mak abah, adik2.. tengkiu des! hehe.. teringat tasya.. TV sikit punya besar, mak, abah, watie, amy, leh layan movie kat laptop des! haha... kesian sume tertunduk berebut nak tengok screen laptop 15 inci tu.. haha.. tapi sweet kan?? pastu petang tu, mcm biase, ade je abah nak jamu kitowang macam2.. abah beli kuih la, buah la.. best sangat!!

Abah ingat lagi tak semua tu???



nie senarai yang Ibu bagi mase kali pertama datang berubat..



niela barang2 yang dah abah ngan mak n adik2 tolong sediakan..

ADE CERITA TAPI TAKDE MOOD

Aku sebenarnya da ade cerita nak publish nie.. Tapi aku takde mood nak tulis.. Mood aku telah jauh di bawa lari.. Ntahla.. aku x tau ar nak cakap cemaner.. Tapi aku memang xde mood. Aku sentap ngan seseorang. Ok arh.. chaw lu. take care.

Friday, September 4, 2009

DEMAM + PLAYLIST + BUKAK POSE

Aku demam arini.. so x menghadirkan diri untuk bekerja... cian kak shima & en nazir yang kene angkat beg 500 unit tu.. aku x tau pun beg tu datang arini.. hurm.. kaler baju apela bebudak opis aku pakai arini.. adakah biru jua? hehe.. yang oenting, SUNYI TAK AKU TAK DATANG?? hahaha..

dr sahur tadi aku rasa cam x sedap badan je.. nape ntah.. lemah sangat badan aku.. sahur pun aku makan sikit je.. selalunya bertambah2 aku makan.. nie lagi aku masukkan balik nasik dalam periuk adela.. rase lemah sangat... hurm.. ntahla..

pastu biasenye tetiap pagi aku call cyg aku, kejut die g keje, tp ntah nape pagi nie, aku da kunci jam, tp bile die bunyi balik, aku off kan pulak.. rasa x larat sangat,, terus aku tak kejut die.. alaaa.. ciann u lambat g keje,, sowieeee!!

dalam pada aku nagh tido tu, kebetulan sebelah uamh aku ngah renovate, bumbang2 diowang ketuk memacam.. mengganggu aku nak tido je.. dahla sakit pale nie... pastu nak tido balik pun xleh sbb bising sangat, aku pun update la playlist aku as per request by dak2 facebook nie..

so, aku pun da upload da lagu baru.. taklah baru.. lagu2 lama sebenarnya.. tapi yang slow jela.. aku xnak semak2 lagu rancak kat blog aku.. pening nak bace sambil dengar lagu kang.. huhu..

petang nie aku buka puase ngan cyg aku insyaallah.. windu sangat kat dia... da 2/3 minggu tak jumpe.... huhu.. tapi nak bukak puase di mana ya... hehe.. fenin2.. die suh aku select tempat.. kat memane pun leh.. kalau ke bulan bintang, kande sanggup ke? haha..

hurm, btw, nie 1st time aku nak jumpe die ngan berambut pendek.. uwaaa!!! macam mane la muka die wambut pendek nie! syg! i miss ur long hair alot!!!! belala wambut u balekkk!!!

MENARIK KE BLOG AKU?

aku ngah belek2 blog aku nie dari tadi.. menarik ke blog aku? ntahla.. aku xtau nak buh kaler ape da.. tapi pandangan kowang cemaner pulak??

btw, tadi bukak pose, aku makan nasik.. pastu kul 845pm, aku g mcd lagi beli fillet 1 set.. hehe,, ramai dak2 fb cakap, ko nie tak kenyang2 ke.. hahah... aku sebenarnya teringin la.. dalame tak makan mcd.. so, nak gak beli! tak kire! sekali ngan big mac set large, sundae choc & strawberry, nuggets, fries..

woit! tu aku makan ngan family la! giler nak mencekik sengsowang?? hurmm.. esok kat opis sume rancang pakai wane biru lak.. hurm.. will see.......

Thursday, September 3, 2009

AKU DA XDE MOOD NAK KEJE

pengumuman!! aku memang da xde mood nak keje! sekian terima kasih!
aku fedup dah keje kat sini, aku fedup dah ngan orang-orang kat sini!
AKU FEDUP!!!!!!!

RESIGN! KOWANG FIKIR LA PATUT KE TAK PATUT??

aku da buat keputusan nak resign keje kat SecureXpress-INX nie.. yela, kowang nilaikan sendiri la.. aku ade dip.. gaji aku yang dalam kontrak - RM1200.. pastu bulan 1st aku keje, gaji aku 800.. untuk August lak aku dapat 900.. mane pegi lagi 300?? kalau pun tolak epf, ade sampai 200 ker?? pastu aku MC-ade surat, xkan la kene potong gaji gak?? dahlah claim MC aku RM60, da 2 bulan tak di bayar!
aku keje buat sales n marketing.. komisen mmg tertakluk pada company kan.. sepatutnya aku dapat 10% dr sales yang aku buat. tapi 1st month memang aku x dapat komisen langsung. Aku dapat closed 14 customer.. xpelah, maybe sebab aku baru je start keje..
2nd month aku dapat closed 13 customer. Tapi komisen untuk customer aku yang 1st month tu, aku tak dapat gak! ape neh??!!! bil tepon aku. tepon2 customer, adela dalam RM50 camtu, xleh nak claim. Apsal??? boleh ke camtuh?? kowang nilaikan la ikut akal fikiran kowang.. PATUT KER????

ANDRIAN BAND - SATU HARI LAGI

***p/s : Lama da xdengar lagu nie kan??
Kalau ada satu hari lagi
Ruang dan waktu yang kumiliki
Kalau ada satu hari lagi
Mungkin kelmarin kau takkan pergi

( korus )
Memang salah ku
Maafkan aku
Biarlah semua berlalu, dan ku
Hampir terlena dengan lalaiku
Menghayun buaian asmara mu

Kalau ada satu hari lagi
Akan ku hangatkan kedinginanmu
Kalau ada satu hari lagi
Renunglah mataku untuk hakiki

( ulang korus )

Jangan dihakis sisa-sisa
Apa yang masih ada
Belum masanya
Untuk aku melepaskan jemarimu
Aku merayu

Kalau ada satu hari lagi
Berikan diriku kepastian mu
Kalau ada satu hari lagi
Segala kucurah adalah janji

( ulang korus 3X )

Kalau ada satu hari lagi
Ruang dan waktu yang kumiliki
Kalau ada satu hari lagi
Renunglah mataku untuk hakiki

video

BUKAK POSE NGAN BLOGGERS!!



hehehe.. aku bukan nak jemput bloggers bukak pose ngan aku la.. tapi aku nak cite aku bukak pose ngan bloggers- iaitu cousin aku sendirik-Along Suraya, best fwen aku-Umie, Mastura ngan bf die, & ngan sape ntah aku tak kenal! DIULANGI ye aku tak kenal.. lagi sekali DIULANGI ye, aku tak kenal.. (hahaha!!! padan muke ko! ayat ko jadik bahan aku! hahaha!!!)- ikhwan ler.. haha.. sian lak kalo x sebut name ko kat sini kannn... hahah..

btw, CIK PINGUU, name restoran tu bukan restaurant shushah nak shebut yer! name restaurant tu VICCHUDA la giler! hahaha... bongok la ko nie mie! hahaha... aku da bape kali bgtau cikpingu nie, nak bukak pose kat restaurant sebelah PakLi Kopitiam kat sec 7.. bukan dekat PakLi! DIULANGI ye, bukan di PAKLI! hahaha...

kitowang order makan kul 4.30ptg, pastu, kitowang berpecah.. aku ngan Along gie Alam Sentral.. repair hp aku nie sebelum aku menghempaskannya sekali lagi.. aku repair charger port je.. kene RM50.. okie dah! hehe.. pastu sian Along.. nak beli broadband, tapi pastu gie kuarkan duit.. dala sepanjang2 baris,, bila naik balik, dengan selambernyer, orang Maxis Broadband tu da balik! hahaha... ciannn...

Mase tu, umie gie amik Ikhwan kat Komuter Shah Alam.. DIULANGI yer kat komuter Shah Alam.. pastu dowang pie jenjalan kat Ole-Ole sec 18... pastu dekat waktu nak buke pose, barula memasing berjumpe... mase aku datang, dowang da sampai da.. Maklumla, aku kan ADUN Facebook... VIP datang lambat sikit la.. hihi..

mase tu, kitowang order Ikan Siakap 3 Rasa, Kailan Ikan Masin, Tomyam Campur, Udang Goreng Tepung, lagi ape eh.. tu je rasenye.. okla.. meh tengok pic2 nie... DIULANGI! meh tengok pic2 nie..



yang nie aku punya!



yang nie pun dah reserved aku punya!



haa.. nie name nye AIs kosong @ skyjuice @ plain water... haa.. yang nie dowang punyer!



yang nie memasing punya (air owang kaye)



nie ler meja makan beradab kami..



nie ler ikhwan.. DIULANGI yer! nie ler ikhwan..



nie le MELADYGEGE.. ha.. licin kan pinggan aku?



nie cikpingu si lesung batu.. eh! pipit!



mastura ngan boipren dier!



meladygege ngan Along Suraya



sesi berpitcha bermula.. DIULANGI ya.. bermula!




ngan cousin aku..



aku da kene reserved la weh... xleh book dah! haha..