My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Saturday, October 31, 2009

29 SEPT 2008 - ZAKI ADNAN & NATHASHA



Alhamdulillah... Tak sangka dah setahun aku kenal Mr Bam @ Zaki Adnan... inilah tarikh aku kenal dia.. bukan tarikh couple okayh.. tapi inilah tarikh aku mengenali dia.. Setahun sudah berlalu... Aku seronok sangat!

HAPPY ANNIVERSARY DARLINK!!!


-mase pas baru seminggu kenal.. dia kat McD Juru-
-macam nie la rupe die waktu aku kenal dia-

~Chronology of us~
29th September 2008 (Wednesday)

1. 3.00pm - waktu nie Skuad Era datang kat McD Kota Kemuning.. tapi dowang parking kat seberang jalan depan mcd kat tasik tu.. Aku ngan member yang lain pun ape lagi.. serbu la.. yelah, dowang wat cross kan.. mestilah nak adiah best.. nanti aku rasuah la ngan Bigmac ke.. hehe.. tapi waktu kitowang datang tu, diowang lum start lagi.. Dowang cakap start pukul 3.40 pm.. Aku ajak dowang park belakang McD je, tapi ade lagi 2 skuad nie cakap macam kerek gakla, kene ikut arahan leader dowang sambil die tunjuk kat sorang mamat yang rambut panjang.. Wah! aku memang attract ngan guy rambut panjang! Tapikan, mase tu leader dowang ngah gayut kat tepon.. Berlagak giler wa cakap luuu~ macam nampak tak nampak kitowang je.. Eleh.. macamla aku nak sangat pandang die! Memang berlagak2 kot owang2 Era nie.. huh! Pastu kitowang tunggu la detik 3.40 pm.. time tu baru dowang wat cross..


-mase die nak gie Penang-

2. 3.05pm - balik semula ke mcd.. bebudak tu gelakkan aku n kawan-kawan yang lain pasal pegi tu, tapi benda tu tak start lagi.. hehe.. owhh.. gelak yerr.. tapi dowang sempat pesan macam2! nak sticker la, tshirt la, air la.. owh,, kowang ingat pas kowang gelakkan kitowang, kowang leh dapat benda2 tu? HEH! sowie! hehe..

3. 3.45pm - time nie, Skuad Era da start da wat lintasan dowang.. tapi aku masih tak berganjak lagi dari party room.. bebudak nie dah mule panggil
"akak! akak! akak! jomlah gie sana!"
aku time tu macam dah xde mood nak gie.. nak taknak je.. pastu dowang beriya2 ajak aku, so, aku, kak ct csm, sepet, wak, kak watie ngan bulat, pegila kat tempat dowang wat cross tu balik.. mase tu dowang dah start buat games ape2 ntah.. tetibe yang rambut pjg tu suh kitowang terus join game tu..
aku pun tak taula ape kename game tu.. tapi mase tu ade 5 group.. A-B-C-D-E .. sume ahli kumpulan kene sebut nama kumpulan sendiri n alert bile kumpulan kita 'diseru' kumpulan lain.. kalau ade sowang je yang slack, kire kalah.. n dalam group aku tu, aku lah yang buat slack tu! haha.. abis tu, aku tak paham nak main cemaner.. tetibe suh terus join, belasahh laaa.. hehe..

4. 3.55pm - game masih dijalankan.. kitowang pun tengok jela.. aku xnak join, pasal aku nak adiah je.. bukan nak main.. hehe.. mak sentap u pasal kekerekkan dowang bertiga tu! hehehe..

5. 4.05pm - game habis sepenuhnya.. ramai yang mintak adiah extra.. tapi cam biasa la, xkan dowang nak kasik kan? last2 tinggal la aku ngan kak ct je nak merasuah dowang.. hehe.. kitowang mintak tshirt... tapi memula dowang jual mahal, xnak kasik.. pastu aku cakap
"abg nak burger ape bang?"
heh! terus dowang cakap
"free ke?"
wah! 1st tactic dah berjaya!
"yela free.. tapi exchange barang laa"
kak ct lak sambung.. hehe.. terus dowang cakap sesama dowang,
"okayh!" "nak burger ape?"
yang rambut panjang n ketaq tu mintak bigmac, yang botak tu mintak filet.. sebelum kitowang g amik bege tu, sempat tanya nama dowang..
Yang rambut panjang tu Bam, yang rambut ketaq tu Fairus, n yang botak tu Raj.. tapi mase tu, Mr Bam nie, frenly la pulak.. die da kuarkan hp die mase tu, nak mintak no aku.. nak tau die mintak camne?
"nak no! nak no!"
sambil bsedia nak type no aku! hahaha... gegeh giler! hahaha,, tapi aku larii.. aku cakap
"nanti! nanti!"
zuppppp aku menyeberang jalan.. hehe..


-baru nak sebulan kenal-

6. 4.15pm - sepanjang nak siapkan Bigmac n Fillet dowang tu, kak ct da kecoh2 kat mcd cakap mamat tu mintak no.. aku gelak2 jela.. pastu aku sempat msg Eman-Ejen Sinar FM.. aku cakap nie ngah siapkan burger utk Skuad Era lak.. terus Eman call aku.. Eman sempat tanya,
"sape yang ade?"
aku ckp, "ntah? lupe name dowang.. yang ade yang rambut pjg tu, yang botak n ketaq.. haha.."
pastu die cakap,
"oh! tu bam tu.. ngan fairus n raj tu!"
die siap pesan suh kemslam kat dowang.. tapi aku tak sampaikan pun! hehe..

7. 4.20pm - aku ngan kak ct datang balik tempat dowang wat cross tadi.. n terus bagi burger tu ngan name card aku untuk setiap sowang.. 3 name card aku kasik kat Mr Bam tu, tp aku xnampak pun die bg kat member yang lagik 2 owang tu, nampak cam 3-3 kad aku die simpan! haha.. ntah pape ntah.. die tengok kad aku n sebut name aku
"Nor...Na..Tha...Sha!"
aku pun, "a'ah! Nornathasha!"
pastu selepas sesi penyerahan burger, maka, sesi pertukaran hadiah pun berlangsung.. dowang da reserved kan barang untuk kitowang.. hehe.. pastu Bam tanya kat kitowang jawatan kitowang kat mcd.. sempat la ice breaking jap time tu.. tp borak ngan die jela.. Raj n Fairus tak join.. mase tu gak aku baru tau Raj tu senior aku.. Masscom gak.. tp, biarlah..

8. 4.25pm - kitowang pun nak gerak balik mcd balik.. so aku pun cakap la thanks untuk hadiah2 tu, n die pun cakap
"thanks kasik burger kat kitowang!"
"so pasnie gie mana lak?"
"subang lak.. buat cross kat sana lak.. hehe"
"oh.. okeh.. so, okla ek.. thanks again untuk barang2 nie.."
"okeh! takde hal.. nanti i call u eik.."
aku pun ok jela.. macam iye2 je die nak call.. ntah2 simpan je no aku.. hehe.. kak ct da kecoh2 kat mcd cakap sume roadcruiser mintak no aku.. Sinar la, Xfresh la, now Era lak.. pasnie radio mana lak nak mintak no aku! sengal! aku cakap..

9. 5.00pm - die call aku! tapi mase tu dowang baru gerak nak g subang.. hehe.. wah! betul ke nie die call aku! haha.. aku da mula berangan da! hehe.. pastu start tu, aku sms-ing je ngan die.. hehe.. die bagitau, setiap rabu malam, dia ada futsal kat subang.. mase sms tu, aku bahasa kan diri saya awak je.. tp die still ngan I,U.. amboihh.. mat saleh sungguh! hehehe.. last2 tu ikut cara dia la I,U,I,U tu.. hehe..


-nie pic yang aku suka sangat.. jadi pic phonebook aku sampai skang-

pastu? pastu aku senyum sensowang la! hahahaha...
-SEMOGA HUBUNGAN KITA KEKAL SAMPAI BILA-BILA~

I LURVE YOU!

CIKGU TUITION UNTUK FOREIGNER

hehehe.. inilah dia satu2nya keje yang aku langsung tak pernah termimpi nak buat! jadik cikgoo! haha.. tapi best gak uper2nye.. hehe.. cuma aku takde pengalaman lagi nak buat benda alah nie.. aku ajar BM je dengan kawan office dulu mase kami keje kat Metrowealth..

kitowang dapat job nie dari ayah aku.. actually mat saleh nie die member ayah dari aku kecik2 dulu.. then die baru je pindah masuk Malaysia... so, wife dia suh ayah carikan sape yang boleh ajar dowang cakap Melayu.. ayah pun pass la job tu kat aku.. memandangkan qualification aku pun dalam bidang Komunikasi & Pengajian Media (Masscom) kan.. tapi oleh sebab aku sendiri pun takde pengalaman nak mengajar nie, aku tanya la kawan2 thru facebook sape yang ade experience.. buat ngan aku.. so, kawan aku, Bay nie, die offer diri.. so aku buat la ngan dia..

class nie blangsung hanya pada Isnin, Rabu n Jumaat malam je selama 1 jam 30 minit.. tapi selalunya lajak 2 jam gak.. Matsaleh nie owang Australia.. n wife dia janda anak 4 sebenarnya.. wife die owang philippines.. so memang best lah tukar2 belajar bahasa masing2 yang sebenarnya taklah jauh beza pun ngan kita.. cuma idgham die dalam sikit.. hehe..

anak dia 4 owang, n sume PRINCESS tau! Giselle-16, Carmille Ann-12, Devine Mercy-10, Devine Grace-10... Mercy n Grace nie twins.. tapi tak seiras.. kalo tengok pada rupa, Mercy nie sume ingat adik.. padahal Grace la yang bongsu.. sebab Mercy nie cuteee sangat2... hehee.. die suke membebel bahasa dia.. haha.. kelakar tau!

kadang2 kitowang pun tanya dowang ape maksud this and this in philippines.. Bay siap tanya dowang "Pengako Sayo" tu ape maksudnya? hahaha.. kan popular telenovela tu dulu.. pastu Giselle bagitau, maksudnya "I Promise" n macam2 perkara la jadi mase ajar dowang yang buatkan aku ngan Bay gelak sampai teringat2.. lagi2 kat si Mercy budak tembam tu! Geram! gebu sangat badan dia! eii! hehehe..

actually gamba dowang ade da dalam hp nie.. tp nanti aku upload eh...

Friday, October 30, 2009

PHOTOGRAPHER + Pengapit Pengantin

SELAMAT PENGANTIN BARU AZAIZAN & ZARINA!!



Nie pulak kisah pasal job part time aku sebagai photographer.. Actually yang nie aku buat dengan Cik Pingu (umie).. Dia ada kamera.. so dia buat full time.. aku lak bertukar2 ngan dia.. actually aku ngan dia nie dari dulu minat bergambar.. so dah ade nie, dia bgtau aku nak buat bisnes photography.. nie pic2 yang aku masukkan nie, sepenuhnya hasil kerja Cik Pingu.. aku tak amik time nie, sebab aku jadi pengapit kawan aku nie.. tapi pic2 yang aku masukkan nie, sebenarnya nak masukkan gamba aku je.. hehe.. nak tengok betul2 hasil kerja kitowang, nnt aku bagi blog khas untuk tu ek..




Photography nie, aku hanya join on weekend je.. Yelah hari lain aku keje kat Sunway tu kan.. so, xleh la bagi komitmen banyak sangat.. tapi bagi aku, jd photographer nie sangat la enjoy and challenging! Kita kene tolak tepi sume malu, nak tertonggang tonggek nak amik gamba owang.. lagi lak kitowang nie photographer pompuan.. so, macam had nak bergerak tu terbatas dek adat budaya kaum kita nie kan,, tapi aku ngan umie pegang pade 1 word je.. ~SELAMBER~ hehe..



Actually kenduri kawin nie untuk 2 pasangan.. kawan aku nie, Zarina, dengan abang dia.. abang dia dah nikah sebelum bulan puasa aritu.. tapi belum buat majlis resepsi je.. so, dowang buat la sekali.. zarina bersanding pukul 12tgh hari, abang dia bersanding pukul 2ptg..




Aku akui, kawan aku nie tersangat la cantik.. aku cam terkejut gak die pakai tudung nie.. coz die memang seksi gtew~ hehe.. alhamdulillah.. baguslah kalo ko da berubah kan.. hehe.. tapi mase amik pic outdoor, die tak pakai tudung.. memang cantik.. n husband dia lak, seorang anggota polis..



actually kisah cinta dowang nie sangat best tau bagi aku.. very sweet! hehe.. sebenarnya, zarina nie keje mcd macam aku dulu.. sama2 handle bufday party.. tapi kami lain2 store.. dia based kat bukit tinggi, klang... aku lak kat kota kemuning.. then dulu zarina nie ade bf, da 3 taun couple.. tp dapat tentangan family sebelah bf dia.. tp ex dia tu still nak teruskan hubungan tu.. so, dowang go on je la.. in same time lak, ade la mamat neh memang suka ushar die dari dulu.. bagi surat la, kasik no phone la, macam2 cara la.. tapi zarina nie still xtau sape punye keje.. kiranya secret admirer dia la.. hehe.. and then ntah cemaner, die ngan bf die tpaksa putus gak pasal family bf dia tak suka kan.. then, kawan la ngan mamat neh, terus jatuh cinta! sape mamat tu? HUSBAND die la! sweet kan?? hehe..



dan aku rasa owang yang paling happy sekali kat muka bumi nie, mesti la laki die kan? yelah,, dekat setahun kowt die jadi secret admirer kawan aku nie.. at last jadik SUAMI! how sweet! jodoh ko rin... alhamdulillah.. oh ya.. nak tau umur dowang eh? Azaizan-30, owang terengganu, n Zarina-22, owang Meru, tapi sedara2 sume owang nogori! dapat bayangkan tak kecohnya suasana bila loghat nogori + terengganu bergabung? haha..
ape2 pun, aku happy sangat ko da kawin rin! bila pulak la masa aku.. hahaha.... btw,

SELAMAT PENGANTIN BARU AZAIZAN & ZARINA!


INDOOR SALES EXECUTIVE

Hye kowang.. lame tak update kan... hehe.. sowie la.. aku skang nie teramat2 la busy.. Alhamdulillah.. rezeki tak putus2 berkat doa yang berpanjangan.. hehe.. aku sebenarnya tengah penat nie.. tapi aku tulis jelah ek.. sebab aku tak sabar nak tengok post baru aku.. hehe.. so kalo aku cam lalok sket, jangan marah arrr...

okeh.. meh aku story meh.. anak-anak! meh berkumpul! mak nak cite nie.. hehe..

okeh, kan aku cakap aku buat 3 keje kan? okeh, utk keje ptama tu, nie keje fulltime aku.. aku kerja kat Bumi X (M) Sdn Bhd iaitu sebuah courier service company... kat sini aku buat sales n marketing which is bidang yang sangat2 aku tak minat! aku kat sini jawatan aku Indoor Sales Executive.. keje aku juz buat call, cari sales thru call, buat proposal @ quotation, dan buat appointment...

mudah kan? tapi tak semudah yang kowang bayangkan.. sebab ape? sebab, company nie hanya nak closed deal customer yang trading 1K above tetiap bulan.. so, yang currently aku tengah deal nie, customer yang revenue dia 10-20K setiap bulan.. bukan senang kita nak kaco dowang tu, nak probing mintak info, nak kaco dowang tanya pasal proposal.. kene always follow up.. n paling susah, nak buat appointment ngan dowang.. lagi2 dengan decision maker.. bukan senang nak tangkap decision maker tu.. coz yang banyaknya influencer je..

kita lak nak kene guna banyak skill bcakap nak bg owang layan kita.. kadang2 tu tersangatlah sakit hati, bila kita ngah cakap2 tu, dowang terus letak phone. dah bcakap la sensowang.. adoi.. takpun ade gak yang kene marah dalam tepon.. tapi paling menyakitkan hati bila receptionist lak yang lelebih taknak pass tepon kat person incharge.. bengang betul aku!

memang gaji yang dia bagi, taklah aku nafikan, paling banyak yang aku dapat sepanjang aku bekerja 7 tahun nie.. belum masuk lagi incentive.. tapi serius aku tak minat da buat sales n marketing nie sejak bidang nie diperkenalkan pada aku 4 bulan yang lalu... susah tau kalau tak minat nie, sbb memang takkan berjaya la nak buat ape2 dengan bersungguh2..

tapi aku da fedup nak mencari keje lain.. taun nie je da 3x aku tukar keje termasuk keje skang nie.. aku da fedup laaa... serius aku mmg xleh buat.. n keje aku nie, tersangat amatlah selalu ada meeting.. ya allah.. walaupun suasana kerja relax, n aku sensowang je kat opis, tp bila ada selalu sales meeting, benda nie jadi pressure tau..

tapi aku tak pernah la pressure giler2 macam kat tempat keje lame aku.. sebab boss aku pun sume sporting.. boss aku tu husband n wife.. memang 2-2 canti dan handsome.. Cina la.. tapi.. ntahla.. aku pun tak tau samada aku nak teruskan keje nie or carik je keje baru.. sebab hati aku memang takde kat sales marketing... aku lebih rela kerja yang dilambakkan depan aku daripada aku kene cari keje tu.. sbb sales nie, depends pada rajin malas kita la.. kalo rajin, adela keje,, kalo malas, mmg lepak jela.. cuma diakui, aku memang agak penat, bukan sebab part time keje yang aku buat tu.. tapi pasal umah aku kat Klang tu, jauh ngan Bandar Sunway.. aku bawak moto gie keje.. tetiap hari, pergi balik 40 minit jauhnya.. ntahla.. aku pun da pening da skang.. nak teruskan or quit je..

Wednesday, October 28, 2009

MINOR UPDATES!!

hye kowang!! kita sebenarnya ada macam2 topik nak share ngan kowang nie... macam2 cerita nak cite nie.. tak sabar2 rasanya! tapi masalahnya skang nie kita tersangat amat la buzy.... n tersangat amatlah xde mood nak berblogging... nanti la bile kita sedikit free, kita update kat kowang ekk..

untuk masa sekarang nie, kita update sikit lah untuk kowang ape yang currently kita buat sampaikan xde mase langsung nak update blog nie..

kita buat 3 keje skang... wow! kan?? hehe...

1. keje pertama yang kita buat as a full time is Indoor Sales Executive for Bumi X (M) Sdn Bhd, iaitu sebuah syarikat kurier (courier company).. n waktu keje kita Isnin-Jumaat 9am-6pm seperti waktu pejabat yang lain..

2. kita wat part time Photographer dengan Cik Pingu (Umie) .. Cikpingu adelah fulltime photographer, & kitowang decide buat benda nie sama2.. tapi cikpingu boss aku la.. so, ape2 hal perbincangan n decision, dia yang buat.. Now Alhamdulillah, job tak henti-henti masuk skang nie.. rezeki murah kan.. tapi kita join hanya on weekend je.. agak penat, tapi sangat cool! enjoy!

3. Skang gak kita ajar tuition untuk foreigner (bangsa asing).. now kita ajar BM untuk 4 orang anak Australian-Phillippines yang baru je duk Malaysia nie tak sampai sebulan.. yang penting, sume PRINCESS taw! sangat lah best ajar dowang... Class utk dowang hanya pada setiap Isnin, Rabu, & Jumaat malam...

so, this is a minor updates from me.. nanti kita akan cite detail lagi setiap job yang kita buat and kita akan jawab pertanyaan kowang untuk common question such as "Tak penat ke?" or "Wah! masyuk la!" or "Abis tu bile time nak dating?" haha.. tau sume common question yang selalu ditanya.. tapi nanti kita cite ek... now mmg letih sangat, n sangat2 la flat after 3 weeks keje non stop... hehe,, doakan kita terus sihat dan sihat ya..... amin...

Saturday, October 24, 2009

BACKGROUND BLOG!

Kowang! kita da tukar kaler background blog nie? ok tak? ke nak tukar kaler ape yang leh match ngan color posting2 kita nie? ade suggestion tak? ke nak kembalikan pada kaler asal, warna itam?

kita nie fail sikit bab2 color nie.. sebab kita juz suka warna coklat (most) pastu merah.. hurm pening gak kan.. coz blog nie xbanyak pilihan kaler.. sume yang pucat2 je kaler die.. hurm.. kowang survey kanlah untuk kita ek...

Friday, October 23, 2009

TELL HER THAT U LOVE HER



CUPCAKES + POTRAIT

Rindu nak makan cupcakes! wahhh!! teringin giler! lame betul aku tak makan.. aku nie, cupcakes, muffin, memang aku agak suka la.. taktau nape.. teruja kot makan dalam cuppies tuu.. hehe.. tapi yang sebenarnya, aku geram tengok design2 cuppies tu.. kalo yang rasa dia pun sedap, mmg berbaloi-baloi la.. hehe..

teringat lak aku pada cuppies yang kak ain perkenalkan kat aku dulu.. start dr tu, terus aku jatuh cinta! hehe.. and tanx to kak ain gak, sebab pkenalkan aku ngan kak dhiya-tokey cupcakes..hehe..

untuk bufday Mr Bam 29 Mei aritu, aku tempah cupcakes thru online.. Kak Dhiya la bakers dia.. bile aku tengok pic2 dalam blog kak dhiya nie, aku sangat la teruja dengan design2 dia.. so aku pun amik keputusan nak bagi cuppies kat Mr Bam aku tu,, almost a month jugak aku deal ngan kak dhiya ttg design dia, color die, n delivery dia,, aku pilih tema AC Milan untuk design cuppies tu...

hari yang dinanti pun tiba.. aku da excited da nak tengok cuppies tu.. n aku happy sangat bile tengok cuppies tu.. cuma ada beberapa perkara la yang buat aku sedikit patah hati tentang cuppies tu..
1) aku mintak design lain.. tp dapat design lain... hurmm.. agak kecewa dah kat situ...
2) kalo ikutkan cuppies aku tu, walaupun design die lain, tapi agak cantik.. tapi yang membuatkan dia jadi tak cantik, bila decoration dia agak messy.. nak tau sebab ape? sebab cuppies tu terbalik dalam keta masa nak anta kat aku.. katanya emergency break...

so aku agak terkilan gakla.. sebab aku nak bagi to someone special kan.. tetiba dapat camtu lak.. tapi takpelah.. xkan aku nak marah2 lak even memang kecewa sebab ape yang aku bayangkan, xla seindah realiti.. nak taknak, aku kasi jugak pada Mr Bam aku tu.. malu sebenarnya nak kasi.. rasa xnak bagi je, nak makan sendiri.. sebab messy tu punya pasal.. tp aku xkan serik nak try order lagi ngan kak dhiya!

tapi aku bagi jelah walaupun aku tutup mata masa dia bukak kotak cuppies tu.. apepun, i hope u love it.. i x sangka lak jadi camtu.. lain rancang, lain dapat.. tp agak happy sebab dia terkejut tengok cuppies tu.. tambah2 lak tu team yang die suka.. plus aku kasi kat dia potret gambar kami berdua masa pegi teater Puteri Gunung Ledang The Musical... hehe.. untuk taun depan, nak bagi hadiah ape pulak ek? aku suka bagi pelik2.. tak suka bagi yang common2 nie.. biar die ingat hadiah tu sampai bile2... hehe..

okla, aku upload pic cuppies yang aku cite nie, ngan potret kami yang aku jadikan hadiah bufday Mr Bam, 29 Mei 2009 yang lepas... so, kowang tengokla ek n bagi pendapat kowang...



niela die.. nampak messy kan?


die cakap terbalik dlm keta..


tp takpelah.. overall ok..


and, niela potret aku ngan die... ok tak?

Wednesday, October 21, 2009

IZINKANLAH AKU

Untuk saat-saat terakhir begini, izinkanlah untuk aku terus berbicara tentang hati nie.. izinkan aku untuk meluahkan kesedihan disaat-saat akhir begini.. Izinkanlah aku untuk cuba melepaskan rasa ini pergi.. Jauh......... Jauh......... dan Jauh......... dan takkan ku pinta ia untuk kembali lagi...
Izinkanlah aku untuk terus berbicara....

Menghitung hari detik demi detik, masaku nanti apakah ada~ ya.. apakah yang akan ada? Kenangan yang masih membelenggu hati ini.. Masih merantai diri ini.. adakah selamanya akan begini? tidak.. aku tidak akan membiarkan rasa ini pergi terlalu jauh.. terlalu hanyut.. kerana aku masih ada lagi yang menyayangi.. takkan ku sia-siakan dia yang telah tersemat dihatiku.. tapi ketika ini, aku masih disini.. masih membilang detik waktu hari bahagianya.. Mengapakah sukarnya untukku melepaskannya dari hatiku? Mengapa?

Ku cuba terima takdir tuhan.. ku cuba keluar dari hidup dalam kenangan.. ku cuba ikhlaskan hati melepasnya pergi dari hati ini.. bersungguh kucuba.. tapi makin dipaksa, makin susah dia nak kulupakan.. tapi aku tahu, perasaan ini tidak lama... aku akan tetap melepaskannya pergi dari hatiku.. aku akan tetap mengikhlaskan rasa hati ini untuk dia pergi... aku tidak mahu kekasih baruku terluka kerana perasaan gila ini... Sungguh ku tak mahu dia terluka.. kerana aku juga benar2 sayang padanya..

~Izinkanlah aku untuk terus berbicara~

Bulan ini.. Bulan ini bulan terakhir aku untuk aku terus hidup dalam kenangan, selepas itu, pergilah.. pergilah jauh rasa hati ini.. jangan kau datang lagi merantai diri ini.. Izinkanlah untuk aku terus bahagia bersama sidia.. Izinkan aku bahagia seperti orang lain.. Oh hati.. tolonglah fahami diri ini.. Lepaskan dia dari hatiku... Dia kini milik orang lain.. bukan diriku.. bukan aku..

Kenangan akan tetap tersimpan buat selama-lamanya.. Sayangnya jodoh kita sampai sini sahaja.. Diriku ikhlas mendoakan kau bahagia berpanjangan, kekal sampai bila2..
Terima kasih kerana pernah membuatku bahagia yang takkan dapat ku singkap bagaimana..
Terima kasih kerana membuka mataku tentang betapa istimewanya perasaan bekeluarga..
Terima kasih kerana benar-benar mengajarku sebuah erti sebuah kasih sayang yang ikhlas..
Dan,
Terima kasih kerana aku memang merindukan bahagia itu...
Terima kasih.......

Ku ucapkan Selamat Tinggal Cinta,
Dan Selamat Tinggal Kekasih,
Biarpun sukarnya
Untukku
Melupakanmu....

Monday, October 19, 2009

AKU CINTA PADAMU by Sheila Majid


ZAKI ADNAN

:: this song is specially dedicated to you ::



Malam yang romantis ini
tuk kau dan aku
Tetapi di kau seakan air
Yang membeku
Ku masih melihat ragu
Di matamu
Haruskah lidahku berikrar lagi
Untuk yang keseribu kali

( korus )
Aku cinta padamu... sungguh
Aku cinta padamu... sungguh
Mestikah ku ucapi
Dari mulutku sendiri
Aku cinta padamu
Kasih...

Sesungguhnya dikau tak sabar
Bila berkata
Begitu banyaknya cabaran
Yang telah mengoda
Tetapi hingga saat ini
Daku bertahan
Masihkah kau mengerti
Masihkah kau tak tahu

Aku cinta padamu... sungguh
Aku cinta padamu... sungguh
Mestikah ku ucapi
Dari mulutku sendiri
Aku cinta padamu
Cinta padamu...

Uhh... Mmmmmm...

Sunday, October 18, 2009

KELIRU - Ruth Sahanaya

Di lubuk hatiku tersimpan
Ada rasa bimbang
Yang enggan kuceritakan
Ternyata baru kusedari
Sirnanya hatimu
Yang engkau simpan untuknya

Aku cinta kepadamu
Aku rindu dipelukmu
Namunku keliru telah membunuh
Cinta dia dan dirimu

Aku cinta kepadamu
Aku rindu dipelukmu
Inginku akhiri yang telah terjadi
Lamunanku membawamu kembali

Oh Tuhan maafkan diriku
Telah melangkah lugu
Memberi bimbang di hatinya
Kutahu engkau telah berdua
Tak mungkin kurasa
Melepas kasih antara kita

Engkaupun keliru
Menilai erti cinta
Yang kau kira selamanya....

Friday, October 16, 2009

Kangen Band - Kembali Pulang

Bintang terlihat terang
Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang

Lihatlah dia mulai bernyanyi
Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu pergi
Kini datang kembali

Wajahmu mengingatku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkan
Dengan masa laluku

Reff:
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Akan ku bawa dia terbang
Damai bersama bintang

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Betapa senang ku dendangkan
Dan takkan ku lepaskan

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa lalu ku

Back to Reff: 2x
video

Wednesday, October 14, 2009

KEISTIMEWAAN WANITA - part 1

” Sekadar renungan buat insan yang bergelar wanita. Ketahuilah betapa istimewanya menjadi wanita. Betapa bertuahnya menjadi wanita. Bersyukurlah
kerana menjadi wanita. Bacalah risalah ini dengan niat untuk diamalkan dan
sampaikan kepada mereka yang lain. Insya Allah.”

1. Doa wanita lebih maqbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih
kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulallah s.a.w. akan hal
tersebut, jawab baginda: “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang
yang penyayang tidak akan sia-sia.”

2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki
yang tidak soleh.

3. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.

4. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh.

5. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama
orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah s.w.t. dan orang yang
takutkan Allah s.w.t. akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

6. Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah)
lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedakah.
Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa
yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail
a.s.

7. Tidaklah seorang wanita yang haidh itu, kecuali haidhnya merupakan
kifarat (tebusan) untuk dosa-dosanya yang telah lalu, dan apabila pada hari
pertama haidhnya membaca “Alhamdulillahi’alaa Kulli Halin Wa Astaghfirullah
Segala puji bagi Allah dalam segala keadaan dan aku mohon ampun kepada Allah
dari segala dosa.”; maka Allah menetapkan dia bebas dari neraka dan dengan
mudah melalui shiratul mustaqim yang aman dari seksa, bahkan AllahTa’ala
mengangkatnya ke atas darjat, seperti darjatnya 40 orang mati syahid,
apabila dia selalu berzikir kepada Allah selama haidhnya.

8. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku
(Rasulullah s.a.w.) di dalam syurga.

9. Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan
atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ehsan
dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa taqwa
serta bertanggung jawab, maka baginya adala syurga.

10. Daripada Aisyah r.ha. “Barang siapa yang diuji dengan sesuatu daripada
anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka merekaakan
menjadi penghalang baginya daripada api neraka.”

I LUV HIM FOR SURE!

I luv him damn much.. and it's for sure! Susah nak singkap kalo hati nie da sayang.. sejuta ayat pun takkan dapat nak gambarkan perasaan nie.. yang aku tau, dari sehari ke sehari, hati nie makin berbunga-bunga dengan cinta,, semakin hari semakin sayang.. semakin rindu..

kadang2 pelik kan perasaan owang bercinta nie.. yang tak jiwang pun, jadi leh jadi jiwang.. opps! bukan jiwang dowang kate.. tapi try to be sweet.. ala same jela kan? kan?? hehe,, yang penting, rasa dalam hati nie sangat ikhlas dan telus.. bukan pura-pura, bukan sekadar kata..

rasa cinta nie, seindah melodi belaian jiwa, menanti biar sampai akhir hayat di dunia ini... walau banyak ayat dan perkataan yang cuba untuk digambarkan, sebenarnya hanya satu yang tersirat di hati... ~kau tahu betapa ku sayang padamu~ dan aku percaya ini semua takdir yang menentukan ia, oh indahnya belaian jiwa... dan sebenarnya apa yang aku harap kitakan bersama selamanya~ itu doaku sepanjang masa....

dan kadang2 cinta antara kita nie, kelakar jugak.. mula2 masing-masing sorok rahsia hati.. sedangkan kita dah tau, dari dulu aku yang mula-mula mencintainya kerana itu dirinya.. bukan sebab lain.. kadang2 aku mengharap dia merinduku seperti aku merindukannya.. dan dalam masa yang sama aku menunggu dia mengatakan cintanya.. tapi aku tau aku tak bertepuk sebelah tangan kan? hehe.. mungkin juga, kamu tak mengerti maksudku dulu pada diri kamu, tapi kini aku berjanji akan menyintai kamu hingga ke akhir waktu..

~bila rasaku ini rasamu~

dan bila dah lama-lama cinta dalam hati tu berputik, aku rasa dah tiba saatnya kita untuk saling bicara.. yelah.. tentang perasaan kita yang kian hari makin menyiksa.. tentang rindu yang menggebu setiap masa, tentang cinta kita yang masih tak terungkap.. aku rasa masa tu macam dah lama sangat kita berdiam dan tenggelam dalam gelisah yang kan? rasa semacam je,, rindu nak bertemu, rasa seronok borak dalam tepon, bak kata orang, lurve is in the air.. tapi akhirnya selepas 2 bulan, kau leburkan juga sebuah batas dan kau lepaskan juga perasaan rindu dan cinta untukku, dan kini hanya ada aku dan dirimu.. aku bahagia sangat! alhamdulillah... ^^,

tuhan, berikanlah aku hidup satu kali lagi hanya untuk mencintainya dan terus mencintainya kerana aku sungguh mencintainya..
dan, jika itu adalah cinta, biarkanlah aku jadi cinta, jika itu adalah sayang, biarkanlah aku jadi sayang..


"hatiku kini miliknya tuhan tolong jangan jodohkan dia dengan yang lain"


Sunday, October 11, 2009

DIARI BIRU 2 - MAYA

fuyyooo.. lame betul aku carik lirik nie! seingat aku, lagu nie mase aku skola rendah lagi! pastu kali pertama n terakhir aku dengar balik lirik nie mase form 2 ke form 3 ntah.. mujur jumpe balik! nnt aku upload mp3 die eh?

DIARI BIRU 2

Teman baru yang kutemui
Seiras rupa teman sekolah
Semasa remaja ku
Lagak gaya mu
Mengingatkan ku pada teman dulu
Kealpaan di perhatikan oleh mu

Ingin aku mendekatimu
Siapa dirimu sudikah dikau
Bergandingan denganku
Hulurkan tangan tanda kenalan
Salam kemesraan
Hadiah indah
Yang istimewa
Pemberian mu
Sebuah diari biru

( korus )
Terima kasih diatas
Keikhlasan mu
Akan ku ukir indah oh... namamu
Akan ku catat setiap detik tingkah denganmu
Memori ku indah disaat bersama
Kita berdua
Tertera lah pena ku sulam madah
Tersusun lah segala kata kata cinta
Oh... Oh...

Saturday, October 10, 2009

AKU MEMANG TAKDE KAWAN BAIK. HIDUP AKU HANYA MENULIS.

aku takde kawan - sebagai tempat nak luahkan perasaan, takde teman yang sejiwa dengan aku.. takde teman yang sehati dengan aku,, takde yang sanggup bersama ngan aku susah senang.. biarlah orang cakap aku gila dengan facebook, gila dengan blog, gila dengan novel, gila dengan ape2 jelah yang owang anggap aku.

gila ke aku kalo tak kaco idup owang lain? gila ke aku tak sakitkan hati owang lain? biarlah! masing-masing ade pendapat dowang sendiri pasal aku kan? aku tak mintak pun kowang bace post aku ni.. aku tak mintak pun kowang bukak blog aku. aku menulis bukan untuk owang bace. aku menulis untuk kepuasan aku sendiri.

Blog nie la satu-satunya medium terbaik aku nak luahkan perasaan,, teman terbaik yang pernah aku ada,, teman terbaik setiap susah senang aku,, teman yang terbaik yang tak pernah menyakiti hati aku, malah lagi buat aku gembira. Blog nie juga teman paling setia yang aku ada,, satu-satunya teman yang tak pernah nak tikam aku dari belakang.

aku tak kisah kowang nak cakap ape, nak cakap aku hidup sendiri ke, xde life ke, eh sukahati akulah! ini life aku! masing2 ade cara masing2 kan?? kalo kowang suka kuar, kuarlah! kalo kowang suka mancing, mancinglah! takde sape nak pertikai gaya hidup kowang! betul tak? jadi kenapa nak pertikai cara hidup aku? aku cakap nie secara general.

aku dari kecik hidup aku dengan buku. hidup aku dengan majalah. hidup aku dengan novel. hidup aku dengan lembaran puisi aku yang berbuku, lirik aku yang berbelas naskhah. yang paling penting, dari kecik hidup aku hanya dengan MENULIS. Menulis, menulis, dan menulis. Itu gaya hidup aku. Sebab tu aku tak pernah lekang dari pen dan kertas. Kerana aku menghargai setiap detik yang aku lalui! Aku catatkan dia, supaya tak luput dek ingatan. Supaya sampai bila-bila aku dapat menghayati waktu mase lalu dan mampu tersenyum gembira atau menangis hiba. itu cara aku!

tak ade sape yang memahami aku jiwa dan raga. luar dan dalam. sehati dan sejiwa. tak ada! hanya dengan menulis dan menulis dan terus menulis buat hati aku tenang, buat aku rasa lapang,, buat jiwa aku tak tegang.. ini sahaja TEMAN TERBAIK aku. TEMAN KARIB aku. TEMAN PALING MULIA sampai akhir hayat aku. ini cara aku, ini gaya aku. takkan ada sapa dapat rampas TEMAN aku nie..

Friday, October 9, 2009

SIPUT BABI HANCUR!

haa,, nie post yang aku lupe nak cite,, dari semalam lagi aku nak citer.. lupe langsung! takpelah, aku cite pasal kisah KATAK dulu eh..

mase aku still keje kat SecureXpress-INX Sdn Bhd, alkisahnya aku tengah kelam-kabut nak g keje.. mase tu munirah dah sampai da, tp aku tak siap lagi.. arakian, bile aku da siap, cepat2 lah aku amik heels hitam kesayangan aku tu.. pastu aku terus sarung heels tu,, tetibe aku rase ade yang half load kat hujung kasut tu.. aku ingat mende.. aku sarung lagi sekali.. tp xleh gak.. pastu aku ngomel la sensowang.. "Eii! Imal (adik aku yg bongsu) nie mesti masukkan stokin dalam kasut aku nie!" pastu aku nak seluk tangan, tp tak jadi,, aku intai la kat dalam kasut tu,, tetibe KATAKK!!!!!

terus aku campak kasut tu sejauh dan sekuat yang boleh macam lempar cakera tu! geli giler seh!! terlambung dan terlompat lebih tinggi katak tu! eh tu tajuk lagu sheila on7! heheh! mesti katak tu pun geli perut bile terlambung tinggi dek aku! haha.. pastu aku terus pakai sandal je g keje.. atas moto, kaki aku still rase lembik2 katak tu! eii!! sumpah ngeri! geli! 2x lak tuh jadi camtuh! sabor jelah...

ha, nie kisah SIPUT BABI lak.. mase aku balik keje, aku memang perasan ade siput babi yang besar kat laluan aku nak park motor tepi garaj umah aku tu.. pastu, aku kuar jap g kedai.. da round2 tu, aku pun balik la umah.. aku lalu kat laluan yang siput tu block tu.. aku terlupe pulak pasal siput tu sebenarnya! haha.. pastu, dan2 aku lalu situ, sekali dengar benda pecah! alamak! SIPUT BABI tu telah hancur lenyek dan pecah cangkerangnya yang besar dek terlenyek oleh moto aku!
ha, itu jelah citenyer,,, renung2kan,, dan selamat beramal!

DEMAM - MASUK HARI KE-5

harini dah nak masuk hari ke-5 aku demam.. biasenye 3 hari je aku da sihat balik.. patutnya aku kene p check darah.. tapi aku baru je start keje baru nie seminggu.. dah start MC 2 hari.. pastu kalo tambah MC lagi tadi sebab nak amik darah, da 3 hari aku MC.. taknaklah.. ape pulak perception boss kat aku nanti..

ade gak yang cakap suh aku amik darah dulu, pastu baru gie keje.. hello! ingat amik darah tu tak sakit ke? tak boleh pitam ke? dahlah pastu aku nak harung nyawa sengsowang naik motor ke sunway dekat 40 minit! kalo jadi ape2, tak ke naya? kene fikir gak kesan akan datang.. so, kalau nak amik darah, better hari yang kite leh rest gak.. mmg la amik darah tak sebanyak nak menderma darah.. tp aku nie dahla kurus kering.. buatnya bape kali die cucuk urat aku ngan jarum tu nak amik darah camne? cucuk banyak kali sebab tak jumpe urat macam adik aku dulu.. ha, camne? sakit tauu..

insyaallah, hari minggu nie aku nak p check darah.. lagipun weekend aku tak keje.. so, boleh rehat sikit.. kepada kengkawan fb aku, leader aku, boss aku, tanx alot for ur concern! and last but not least, Mr Bam .. tanx alot,,

aku dah tak larat nak habiskan ubat yang ade, tekak perit, lidah pahit, berat macam makin susut bile demam nie.. huuu,,, jadi anorexia la aku.. hehe.. ape2 pun, doakanlah aku cepat sihat k..

TENTANG CINTA - IPANG RADHIO

dahlame sebenarnya aku carik lagu nie.. coz aku dengar lagu nie taun lepas ke, 2 tahun lepas ntah.. lirik dia best sangat... ape2pun, aku post kat sini lirik n video akustik die.. saje aku tak letak original version.. nnt kowang nangis! hehehe,, jom layaannnn~


TENTANG CINTA

Sekilas tentang dirimu
Yang lama ku nanti
memikat hatiku
jumpamu pertama kali
janji yang pernah terucap
tuk satukan hati kita
namun tak pernah terjadi
Mungkinkah masih ada waktu
yang tersisa untukku
mungkinkah masih ada cinta di hatimu
Adakan saja aku tahu
kau tak hadirkan cintamu
inginku melepasmu dengan pelukan
Sesal yang datang selalu
takkan membuatmu kembali
Maafkan aku yang tak pernah tahu hingga semuanya pun kini tlah berlalu
Maafkan aku
Maafkan aku
Mungkinkah masih ada waktu
Yang tersisa untukku
mungkinkah masih ada cinta di hatimu
Adakan saja aku tahu
kau tak hadirkan cintamu
inginku melepasmu dengan pelukan
Inginku melepasmu dengan pelukan


video

Thursday, October 8, 2009

VIVA FOREVER - SPICE GIRL

Do you still remember how we used to be
Feeling together believe in whatever
My love has said to me
Both of us were dreamers
Young love in the sun
Felt like my saviour
My spirit I gave you
We'd only just begun

c/o
Hasta Manana Always be mine
Viva Forever I'll be waiting
Everlasting Like the sun
Live Forever for the moment
Ever searching for the world

Yes I still remember every whispered word
The touch of your skin, giving life from within
Like a love song that I've heard
Slipping through our fingers, like the sands of time
Promises made, every memory saved
Has reflections in my mind

c/o
Hasta Manana, always be mine
Viva Forever, I'll be waiting
Everlasting, Like the sun
Live Forever, For the moment
Ever searching, for the world

But we're all alone, was it just a dream
Feelings untold, They will never be sold
And the secrets safe with me

c/o
Hasta Manana, always be mine
Viva Forever, I'll be waiting
Everlasting, Like the sun
Live Forever, for the moment
Ever searching, for the world

Wednesday, October 7, 2009

BEST FWEN TUNANG *ASZUAT & AYUNI* ~ SIKIT PUN TAK INFORM...

baru-baru nie aku bukak myspace aku.. sebab dahlame sangat aku tak bukak myspace.. pastu ade best fwen aku mase skola, Awat, ade komen pic aku kt myspace tu.. pastu aku pun view la jugak profile die.. n aku terkejut sangat ade album tulis "Engagement Day"....

aku taktau la nak gambarkan cemane perasaan aku time tu.. sedih sangat... sikit pun die x inform aku.. ntahla... betul-betul kecik hati.. padahal aku ngan tunang die pun kira rapat gakla.. hurm.. tak mengharap pun dia jemput kan.. tapi kurang2 bagila tau.. serius aku kecik hati sangat ngan kowang.. sowie eh.. aku tak pandai nak sorok ape aku rasa.. i'm very transparent person..

TAKPELAH.. mungkin kowang terlupe dah kat kawan kowang yang sowang nie.. huhu.. walaucamne pun, xpelah.. aku tetap doakan kowang kekal bahagia sampai bila2.. aku seronok, akhirnya kawan aku yang sorang nie, dah pun jumpe dengan pilihan hati yang tepat.. Aszuat, kalo kowang tak jemput aku kawin nnt, putus kawan k... hehe.. Ayuni, jaga Awat betul2.. dia da banyak kecewa dulu.. n kita percaya awak mmg pilihan yang tepat utk Awat.. suka sangat tengok kowang sesame..! btw, Ayuni, awak cantik sangat mase tunang, n barang hantaran awak n pelamin pun tersangat laaa cantik! serius!


TENGKU KHAIRUL ASZUAT & NURAIN AYUNI,,,,

TAHNIAH ATAS PERTUNANGAN KOWANG!!!




NURAIN AYUNI & TENGKU KHAIRUL ASZUAT



cantikkan?



tahniah sekali lagi kowang!!!




hantaran pun cantik2 belaka..



so beautifulll.....

Tuesday, October 6, 2009

TENTANG SESEORANG by Dian Sastrowardoyo

~i LURVE this song so much.... sangat kene dengan jiwa aku dan perasaan aku.....~


video

~ku lari ke hutan kemudian menyanyiku~
~ku lari ke pantai kemudian teriakku~
~sepi... sepi dan sendiri aku benci~
~ingin bingar, aku dipasar~
~bosan,, aku dengan penat~
~enyah saja kau pekat ~
~ seperti berjelaga jikaku sendiri~
~pecahkan saja gelasnya biar ramai~
biar mengaduh sampai gaduh~
~ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang di tembok keraton putih~
~kenapa tak goyangkan saja loncengnya biar terdera~
~atau aku harus lari ke hutan~
~belok ke pantai?~

MENGAPA WANITA BEGITU MUDAH MENANGIS?

Seorang anak laki-laki
kecil bertanya kepada ibunya
"Mengapa ibu menangis?"

"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"

Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "

"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu, kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

Kangen Band - Kembali Pulang

Lirik Lagu Kangen Band - Kembali Pulang

Bintang terlihat terang
Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang

Lihatlah dia mulai bernyanyi
Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu pergi
Kini datang kembali

Wajahmu mengingatku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkan
Dengan masa laluku

Reff:
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Akan ku bawa dia terbang
Damai bersama bintang

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Betapa senang ku dendangkan
Dan takkan ku lepaskan

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa lalu ku

Back to Reff: 2x

powered by lirik lagu indonesia

Sunday, October 4, 2009

Kertas – Kekasih Yang Tak Dianggap

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

c/o:
sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

c/o

sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

c/o

Thursday, October 1, 2009

KERANA DIA


kerana dia kita bertemu..

kerana dia kita jatuh cinta...
kerana dia aku mencintaimu...
kerana dia, aku tak dapat melupakanmu..
dan kerana dia, kau akan tetap di hati ini..
sampai bila-bila.........