My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Sunday, September 6, 2009

PITAM DI PKNS SHAH ALAM & UMAH - batal ke?

Tadi memula aku gie Alam Sentral ngan family aku.. ok je.. teman beli beg la, amik langsir la.. jalan2 dalam tu je.. Pastu ayah nak beli deodoran kat Avon.. ntah sejak bile ntah ayah layan Avon nie.. huhu.. pastu ayah parking la keta kat tepi pkns tu, sbb memang da xde parking.. pastu mak pun turun la nak g Avon dalam pkns tu.. aku ikut la sekali.. bukan ape, kang kalo mak aku sesat kang, lagi bertambah lama menunggu.. dala panas terik.. pukul 1 petang kowt..

ya allah ramainya orang.. kowang tau jela, kalo nak raye nie, PKNS la tempat paling popular sekali nak shopping baju raya kan.. mase dalam avon tu, aku da terasa sikit2.. semacam je.. aku da dapat detect, aku rasa cam nak pitam.. tapi aku leh bertahan lagi.. aku cuba relax dulu.. pastu da kuar dari Avon tu, aku bebetul da xdapat nak bertahan.. kepala aku makin pening ngan sesak orang, ngan xdapat oksigen rasenya.. aku da terasa lain.. pening sangat, mata aku da melilau xnampak orang, dari dagu aku sampai ke kepala da terasa sejuk yang teramat.. aku sempat bgtau adik aku yang aku nak pitam.. mase tu depan aku, sume nampak kelam je.. biru, hijau da macam virtual robocop tengok manusia,, huhu.. tak tipu tau.. pastu terus aku rebah.. da lembik depan mcd.. nasib adik aku sempat capai aku.. pastu die jerit panggil mak aku..

aku dengar ape sume dorang cakap, tapi aku xle nak respon.. mak aku ngan adik aku pimpin aku.. aku cakap aku x larat.. terus aku terduduk dah.. da lembik sangat.. pastu adik aku call ayah aku suh bawak keta ke tempat kitowang berdiri.. aku duduk kat tempat divider tunggu teksi tu tengah2 panas,, aku x peduli da owang nak langgar ke ape, aku da x nampak ape.. berpeluh2 dahi aku.. pastu ayah da sampai, aku masuk dalam keta, ayah pasang full aircond.. barula aku sedar sikit... baru terasa ada udara...

huish.. memacam la jadi kan.. tu sebab aku malas nak kuar2 nie.. selalu sangat pitam.. lagi sekali jadi mase da sampai umah tadi, dalam bilik air aku pitam.. mujur aku sempat berpaut kat dinding.. ntahla.. batal ke puasa aku nie?

9 comments:

Takumi said...

pkns time2 gni mmg sesak tahap dewa la. nk jln pun himpit2.. dh la bln pose kn. mcm2 bau ada. hehe..

pasal pitam tu kalo sekjap aja x batal. tp kalo sepajang hari kira batal.. kalo btol2 rasa bdn x mampu. mcm rse nk pitam lg. bek buka trus. tkut2 pose x sah. sbb byk sgt pitam. :)
n amik byk2 vitamin. mkn buah2. jus buah ke. elok utk maslh org yg cpat pitam ni.. :)

pwincess AJA said...

xbatal pose 2h kak
akak,amek supplement la.
antibody akak xkuat neh...

meladygege said...

aja, akak da jumpe doc mase yang akak cirit birit tu.. die bagi akak garam ORS.. tapi akak x minum.. huhu.. semalam akak buka gak aja.. da 2/3x pitam..

Anonymous said...

erm..garam dlm badan kurang..nape tak minum garam yg doktor bagi tu?..nasib baik pitam kat tgh2 org ramai..kalau kat tgh2 jalan mcm mana?next time kalau dah dpt signal tu..duduk dulu..amek fresh air kat luar kat tak ramai org..k

SM

meladygege said...

semalam tu nak lari nak cari fresh air la.. manela tau nak pitam terus.. huhu..

Anonymous said...

owh..tak sempat la tu ek?erm..takpe..yg penting tasya selamat kan..

SM

meladygege said...

tula alhamdulillah..

ikhw@n[j@mil]™ said...

ko nikan cerita...
cara nak pitam ke???
detail gila...

meladygege said...

tau xpe! aku ajar owang cara2 nak pitam! haha,,