My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Thursday, September 3, 2009

RESIGN! KOWANG FIKIR LA PATUT KE TAK PATUT??

aku da buat keputusan nak resign keje kat SecureXpress-INX nie.. yela, kowang nilaikan sendiri la.. aku ade dip.. gaji aku yang dalam kontrak - RM1200.. pastu bulan 1st aku keje, gaji aku 800.. untuk August lak aku dapat 900.. mane pegi lagi 300?? kalau pun tolak epf, ade sampai 200 ker?? pastu aku MC-ade surat, xkan la kene potong gaji gak?? dahlah claim MC aku RM60, da 2 bulan tak di bayar!
aku keje buat sales n marketing.. komisen mmg tertakluk pada company kan.. sepatutnya aku dapat 10% dr sales yang aku buat. tapi 1st month memang aku x dapat komisen langsung. Aku dapat closed 14 customer.. xpelah, maybe sebab aku baru je start keje..
2nd month aku dapat closed 13 customer. Tapi komisen untuk customer aku yang 1st month tu, aku tak dapat gak! ape neh??!!! bil tepon aku. tepon2 customer, adela dalam RM50 camtu, xleh nak claim. Apsal??? boleh ke camtuh?? kowang nilaikan la ikut akal fikiran kowang.. PATUT KER????

32 comments:

Anonymous said...

WAJIB!!dah jatuh hukum dose klu xberhenti..hehe..behenti jelah awak..org xappreciate kite watpe..blah2..cari keje lain..xpe..ader lagi tempat lain..dun worry k..kite tulunawak carikan...aidiel

Anonymous said...

hehe..memang tak patut laa..appeal la dekat HR dorg..pastu kalau boleh masukkan dlm tv3 ke..biar mazidul g siasat..ni dah kira menganiaya ni..hehe..tak patut tak patut..kalau pekeja nepal tu takpel jugak buat mcm tu..ni rakyat malaysia sendiri..hehe..sabar2..k

SM

meladygege said...

aidiel ~ tanx alot eh.. tolong la carikan keje yang kalau leh standart dip ya.. terdesak sangat nie..

sm ~ tula awak.. kita nie di anak tirikan.. ala, cina memang camtuu...

Anonymous said...

resign jer.. tp i will follow uu.. hehehe.. k.shima

Takumi said...

mmg ptut tukar keje. bkn pe.. semua org yg keje bab pnat org x kisah. tp kna hargai kt yg pnat bekerja mcm nk mati.. company tu mmg xleh pkai la. buta agaknye boss awak tu. geram btol sy. grrrrrrrrrrr


bab keje baru tu kn, tasha nk keje yg mcm ne? nnt sy tlg risik2 kn.. :)

meladygege said...

kak shima ~ jom!!!
takumi ~ tula pasal.. kita xkisah penat.. tapi gaji biarlah setimpal ngan ape yang kita buat kan..

sy suka keje bidang masscom.. sy ade dip masscom je-uitm.. kalau ade, roger2 la k..
before this sy keje kat metrowealth..

meladygege said...

kak shima ~ jom!!!
takumi ~ tula pasal.. kita xkisah penat.. tapi gaji biarlah setimpal ngan ape yang kita buat kan..

sy suka keje bidang masscom.. sy ade dip masscom je-uitm.. kalau ade, roger2 la k..
before this sy keje kat metrowealth..

Anonymous said...

kenapa tak sambung kat metrowealth tu?erm..try tgk kat akedemi seni kebangsaan la ASK tu..

SM

Anonymous said...

aite...tv3 xamk org baru..member gtau td,sowi..xpe..nanti roger lain k..chayok..haji

meladygege said...

SM ~ sane keje gaji lagi kecik.. keje teruk gakla.. tapi best...

aidiel ~ takpe.. tanx eh..

Anonymous said...

ermm..dah isi SPA8 ke?keje kat uitm la..ada kan utk student2 dia tu..hehe

SM

meladygege said...

SM.. da isi da.. da dapat surat pengesahan pun.. tinggal nak tunggu panggilan je.. huhu.. eh uitm ade ke?? camne nak apply??

Anonymous said...

ada laa kat uitm..huhu, jd la Dj kat uitm dulu ke kejap..hehe, sha masuk website uitm..search kat situ.ada dorg nak pakai RA ke RO ke..kan ke senang..uitm di hatiku..hehe

SM

meladygege said...

SM.. awak nie sape eh??

cikpingu said...

cepat2 blja mekap up 2.. eh join aku punye job...

meladygege said...

tula pasal mie.. aku ingat nak benti arini atau esok nie.. tak boleh sabar dah aku..

Takumi said...

hehe.. maklum la. sy ni lmbt ckit pasl keje2 ni.. masscom ni kn keje dia mcm ne ye?? :D

meladygege said...

masscom nie keje bidang komunikasi.. mcm wartawan, pengiklanan, penerbitan, PR, macam tula..

Takumi said...

oo.. bru phm. hehe. ok2. dpt tgkap keje dia. hehe.. tgh mncari. menggunakan semua knalan yg ada.. :D doakn supaya ada yg sesuai.. aminnn.. :)

meladygege said...

insyaallah.. tanx eh..

Takumi said...

no problem.. :) epi2 kn diri ye.. ketawa kuat2 ke.. hehe.

meladygege said...

insyaallah.. hehe..

Himynameiszuan said...

klu ko nk bak resume ko..

tmpt kje ku nk pkai sales skang ni..

-navi and map sdn bhd-

Himynameiszuan said...

klu ko nk bak resume ko..

tmpt kje ku nk pkai sales skang ni..

-navi and map sdn bhd-

meladygege said...

company katne?? sales? hurm..

Himynameiszuan said...

a'ah..kt pj..dpn hotel hilton pj, klu berminat la..orite..

meladygege said...

wokeh.. company nie wat ape eh?? btw, tanx tau..

sarahata said...

hye cik tasya..i rase u patut benti n wat biz sendirik jer..i pun da anta surat resign n decide n wat biz..CIMB wealth advisor pun byk gak deal ngn org..tp bab komisyen mmg betol dorang bg..nak join?sara leh ajarkan..

meladygege said...

macam interesting je tu.. tapi kan sara, kite lemah sket bab2 nombor nie.. hehe.. terus terang je cakap..

Sarahata said...

erm..x pe..bole blaja..sarah leh jd mentornya..ada caranya..ini potensi mmg besar..sara mmg pcya sbb die mmg terbesar gak la kt m'sia..ade promotion..last sekali cimb akn tlg kite bukak biz sendiri if capai target..tasha da ade basic deal dgn customer..why not x teruskan..

Sarahata said...

erm..x pe..bole blaja..sarah leh jd mentornya..ada caranya..ini potensi mmg besar..sara mmg pcya sbb die mmg terbesar gak la kt m'sia..ade promotion..last sekali cimb akn tlg kite bukak biz sendiri if capai target..tasha da ade basic deal dgn customer..why not x teruskan..

meladygege said...

urm, die keje macam mane sebenarnya dear?