My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Saturday, October 31, 2009

CIKGU TUITION UNTUK FOREIGNER

hehehe.. inilah dia satu2nya keje yang aku langsung tak pernah termimpi nak buat! jadik cikgoo! haha.. tapi best gak uper2nye.. hehe.. cuma aku takde pengalaman lagi nak buat benda alah nie.. aku ajar BM je dengan kawan office dulu mase kami keje kat Metrowealth..

kitowang dapat job nie dari ayah aku.. actually mat saleh nie die member ayah dari aku kecik2 dulu.. then die baru je pindah masuk Malaysia... so, wife dia suh ayah carikan sape yang boleh ajar dowang cakap Melayu.. ayah pun pass la job tu kat aku.. memandangkan qualification aku pun dalam bidang Komunikasi & Pengajian Media (Masscom) kan.. tapi oleh sebab aku sendiri pun takde pengalaman nak mengajar nie, aku tanya la kawan2 thru facebook sape yang ade experience.. buat ngan aku.. so, kawan aku, Bay nie, die offer diri.. so aku buat la ngan dia..

class nie blangsung hanya pada Isnin, Rabu n Jumaat malam je selama 1 jam 30 minit.. tapi selalunya lajak 2 jam gak.. Matsaleh nie owang Australia.. n wife dia janda anak 4 sebenarnya.. wife die owang philippines.. so memang best lah tukar2 belajar bahasa masing2 yang sebenarnya taklah jauh beza pun ngan kita.. cuma idgham die dalam sikit.. hehe..

anak dia 4 owang, n sume PRINCESS tau! Giselle-16, Carmille Ann-12, Devine Mercy-10, Devine Grace-10... Mercy n Grace nie twins.. tapi tak seiras.. kalo tengok pada rupa, Mercy nie sume ingat adik.. padahal Grace la yang bongsu.. sebab Mercy nie cuteee sangat2... hehee.. die suke membebel bahasa dia.. haha.. kelakar tau!

kadang2 kitowang pun tanya dowang ape maksud this and this in philippines.. Bay siap tanya dowang "Pengako Sayo" tu ape maksudnya? hahaha.. kan popular telenovela tu dulu.. pastu Giselle bagitau, maksudnya "I Promise" n macam2 perkara la jadi mase ajar dowang yang buatkan aku ngan Bay gelak sampai teringat2.. lagi2 kat si Mercy budak tembam tu! Geram! gebu sangat badan dia! eii! hehehe..

actually gamba dowang ade da dalam hp nie.. tp nanti aku upload eh...

2 comments:

IZZAN AUFA said...

tasya...
da ade experience in teaching ni...apply la guru...confirm dpt...minat ker jg cikgi??

meladygege said...

kak, sy nie tak pandai sangat mengajar.. ajar main2 je kak.. hehe,,