My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Saturday, October 31, 2009

29 SEPT 2008 - ZAKI ADNAN & NATHASHA



Alhamdulillah... Tak sangka dah setahun aku kenal Mr Bam @ Zaki Adnan... inilah tarikh aku kenal dia.. bukan tarikh couple okayh.. tapi inilah tarikh aku mengenali dia.. Setahun sudah berlalu... Aku seronok sangat!

HAPPY ANNIVERSARY DARLINK!!!


-mase pas baru seminggu kenal.. dia kat McD Juru-
-macam nie la rupe die waktu aku kenal dia-

~Chronology of us~
29th September 2008 (Wednesday)

1. 3.00pm - waktu nie Skuad Era datang kat McD Kota Kemuning.. tapi dowang parking kat seberang jalan depan mcd kat tasik tu.. Aku ngan member yang lain pun ape lagi.. serbu la.. yelah, dowang wat cross kan.. mestilah nak adiah best.. nanti aku rasuah la ngan Bigmac ke.. hehe.. tapi waktu kitowang datang tu, diowang lum start lagi.. Dowang cakap start pukul 3.40 pm.. Aku ajak dowang park belakang McD je, tapi ade lagi 2 skuad nie cakap macam kerek gakla, kene ikut arahan leader dowang sambil die tunjuk kat sorang mamat yang rambut panjang.. Wah! aku memang attract ngan guy rambut panjang! Tapikan, mase tu leader dowang ngah gayut kat tepon.. Berlagak giler wa cakap luuu~ macam nampak tak nampak kitowang je.. Eleh.. macamla aku nak sangat pandang die! Memang berlagak2 kot owang2 Era nie.. huh! Pastu kitowang tunggu la detik 3.40 pm.. time tu baru dowang wat cross..


-mase die nak gie Penang-

2. 3.05pm - balik semula ke mcd.. bebudak tu gelakkan aku n kawan-kawan yang lain pasal pegi tu, tapi benda tu tak start lagi.. hehe.. owhh.. gelak yerr.. tapi dowang sempat pesan macam2! nak sticker la, tshirt la, air la.. owh,, kowang ingat pas kowang gelakkan kitowang, kowang leh dapat benda2 tu? HEH! sowie! hehe..

3. 3.45pm - time nie, Skuad Era da start da wat lintasan dowang.. tapi aku masih tak berganjak lagi dari party room.. bebudak nie dah mule panggil
"akak! akak! akak! jomlah gie sana!"
aku time tu macam dah xde mood nak gie.. nak taknak je.. pastu dowang beriya2 ajak aku, so, aku, kak ct csm, sepet, wak, kak watie ngan bulat, pegila kat tempat dowang wat cross tu balik.. mase tu dowang dah start buat games ape2 ntah.. tetibe yang rambut pjg tu suh kitowang terus join game tu..
aku pun tak taula ape kename game tu.. tapi mase tu ade 5 group.. A-B-C-D-E .. sume ahli kumpulan kene sebut nama kumpulan sendiri n alert bile kumpulan kita 'diseru' kumpulan lain.. kalau ade sowang je yang slack, kire kalah.. n dalam group aku tu, aku lah yang buat slack tu! haha.. abis tu, aku tak paham nak main cemaner.. tetibe suh terus join, belasahh laaa.. hehe..

4. 3.55pm - game masih dijalankan.. kitowang pun tengok jela.. aku xnak join, pasal aku nak adiah je.. bukan nak main.. hehe.. mak sentap u pasal kekerekkan dowang bertiga tu! hehehe..

5. 4.05pm - game habis sepenuhnya.. ramai yang mintak adiah extra.. tapi cam biasa la, xkan dowang nak kasik kan? last2 tinggal la aku ngan kak ct je nak merasuah dowang.. hehe.. kitowang mintak tshirt... tapi memula dowang jual mahal, xnak kasik.. pastu aku cakap
"abg nak burger ape bang?"
heh! terus dowang cakap
"free ke?"
wah! 1st tactic dah berjaya!
"yela free.. tapi exchange barang laa"
kak ct lak sambung.. hehe.. terus dowang cakap sesama dowang,
"okayh!" "nak burger ape?"
yang rambut panjang n ketaq tu mintak bigmac, yang botak tu mintak filet.. sebelum kitowang g amik bege tu, sempat tanya nama dowang..
Yang rambut panjang tu Bam, yang rambut ketaq tu Fairus, n yang botak tu Raj.. tapi mase tu, Mr Bam nie, frenly la pulak.. die da kuarkan hp die mase tu, nak mintak no aku.. nak tau die mintak camne?
"nak no! nak no!"
sambil bsedia nak type no aku! hahaha... gegeh giler! hahaha,, tapi aku larii.. aku cakap
"nanti! nanti!"
zuppppp aku menyeberang jalan.. hehe..


-baru nak sebulan kenal-

6. 4.15pm - sepanjang nak siapkan Bigmac n Fillet dowang tu, kak ct da kecoh2 kat mcd cakap mamat tu mintak no.. aku gelak2 jela.. pastu aku sempat msg Eman-Ejen Sinar FM.. aku cakap nie ngah siapkan burger utk Skuad Era lak.. terus Eman call aku.. Eman sempat tanya,
"sape yang ade?"
aku ckp, "ntah? lupe name dowang.. yang ade yang rambut pjg tu, yang botak n ketaq.. haha.."
pastu die cakap,
"oh! tu bam tu.. ngan fairus n raj tu!"
die siap pesan suh kemslam kat dowang.. tapi aku tak sampaikan pun! hehe..

7. 4.20pm - aku ngan kak ct datang balik tempat dowang wat cross tadi.. n terus bagi burger tu ngan name card aku untuk setiap sowang.. 3 name card aku kasik kat Mr Bam tu, tp aku xnampak pun die bg kat member yang lagik 2 owang tu, nampak cam 3-3 kad aku die simpan! haha.. ntah pape ntah.. die tengok kad aku n sebut name aku
"Nor...Na..Tha...Sha!"
aku pun, "a'ah! Nornathasha!"
pastu selepas sesi penyerahan burger, maka, sesi pertukaran hadiah pun berlangsung.. dowang da reserved kan barang untuk kitowang.. hehe.. pastu Bam tanya kat kitowang jawatan kitowang kat mcd.. sempat la ice breaking jap time tu.. tp borak ngan die jela.. Raj n Fairus tak join.. mase tu gak aku baru tau Raj tu senior aku.. Masscom gak.. tp, biarlah..

8. 4.25pm - kitowang pun nak gerak balik mcd balik.. so aku pun cakap la thanks untuk hadiah2 tu, n die pun cakap
"thanks kasik burger kat kitowang!"
"so pasnie gie mana lak?"
"subang lak.. buat cross kat sana lak.. hehe"
"oh.. okeh.. so, okla ek.. thanks again untuk barang2 nie.."
"okeh! takde hal.. nanti i call u eik.."
aku pun ok jela.. macam iye2 je die nak call.. ntah2 simpan je no aku.. hehe.. kak ct da kecoh2 kat mcd cakap sume roadcruiser mintak no aku.. Sinar la, Xfresh la, now Era lak.. pasnie radio mana lak nak mintak no aku! sengal! aku cakap..

9. 5.00pm - die call aku! tapi mase tu dowang baru gerak nak g subang.. hehe.. wah! betul ke nie die call aku! haha.. aku da mula berangan da! hehe.. pastu start tu, aku sms-ing je ngan die.. hehe.. die bagitau, setiap rabu malam, dia ada futsal kat subang.. mase sms tu, aku bahasa kan diri saya awak je.. tp die still ngan I,U.. amboihh.. mat saleh sungguh! hehehe.. last2 tu ikut cara dia la I,U,I,U tu.. hehe..


-nie pic yang aku suka sangat.. jadi pic phonebook aku sampai skang-

pastu? pastu aku senyum sensowang la! hahahaha...
-SEMOGA HUBUNGAN KITA KEKAL SAMPAI BILA-BILA~

I LURVE YOU!

4 comments:

eifa said...

tasya,tasya...mknanye..sama hr ngn birthday aku la ek?

Sora said...

hehe . sweet nyee.. mcm sweet potato. seb bek x leh mkn. hehe. bes kn kalo ingat zaman dulu hihi. semoga kekal selamanya :)

Shafie said...

bos..
romantik entry ni..hehe

p/s: oh ya tgk entry blog sy :p

meladygege said...

pah ~ yup! hehehe... tapi ko da nak kawen dah!

sora ~ heheh,, tengkiuuuuu!!!!

shafie ~ okeh! nnt kita view!