My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Saturday, November 14, 2009

TAYARKU OH BERLUBANG!

dalama sangat aku tak update blog.. bukan sebab ape.. aku busy sangat2 sekarang nie... plus biasalah ada je dugaan datang menduga aku.. alhamdulillah.. kurang2 aku tau tuhan masih ada untuk aku, sayang aku,, betul tak?

aku nak cite pasal moto aku.. moto kesayangan aku tu, aku da agak da, mesti ada problem pasal tayar tu.. sebab aku bawak pun memang da goyang2,, upe2nya tayar da botak,, n semalam, 12 Nov 2009, ditakdirkan tayar aku pancit daaaa~ bukan pancit je! upernye tayar tu da berlobang!

....... PUKUL 0850 PAGI .......

aku tengah nyanyi2 lagu stacy time tuu... SA! SA! SA! Sayang koo mengapaa! katakan A! A! Apa! Apa yang ku mau! ~ mase tu aku kat flyover persiaran kewajipan nak belok menghala ke sunway.. punye sedap aku nyanyi2 tu sambil goyang2 pale, tetibe jer

PHUUUFFFFFFF!

"Allah! Ape Tuh! Ape Tuh!!" jerit aku bersendirian.. setelah itu, aku pun berkata " ini mesti kerana tayar itu sudah pancit" hahaha.. xdela seskema tu ayat aku kan.. aku cakap la "allah! nie mesti tayar pooommcit nehhhh!!! chisss!!!"



akupun slowly la benti kat bawah jejantas kat betul2 depan flyover nak naik ke sunway tu.. geram je aku.. tambah aku geram, ade lak minah nie amik gamba aku dr atas jejantas tuu.. mentang2 lah moto yang pancit tu moto Lady Gege kannnnn! terus aku carik2 no pomen moto tetepi blok batu tu.. yang ada cuma loan, n no ekor! harem betul... takpe2,, mari kita carik lagi sapa yang kenaaaaa.. hehe,,

ahha! AMY - MOTOR PANCIT !

marilah kita mendail nombor tersebut! eh! ade caller ringtone!
KEUNGGULAN CINTA DARI SINAR MATA YANG BERGELORAAAAAA~
"errr... hello! abg Amy ke"
"ya! ya! sapa neh!"
"moto sy pancet nieh bang!"
"yeke? katna tu? awak katna?"
"sy nie ha betul2 kat bawah jejantas depan flyover ke sunway piramid tu!"
"kat mana ekk??"
"abg tau A&w tak? sy seberang jalan tuuhh"
"owh! tau2!! okeh kejap! 15 minit sy sampai!"

......... PUKUL 0920 PAGI .......

aku pun mengupdate la status di facebook ku as well... cehhhh~ hahaha,, pastu aku pun amik la gamba moto pancit tuh dengan rasa bengang,,, pastu tepon aku bunyikk.. eh! vibrate macam iklan coke tuu.. BRRRRRR~ haha,,

"hello! awak kat mana ne? sy kat A&W neh!"
ape kejeddeh pulekk ebeng tu ket A&W (dengan rasa geram)
"sy kat seberng jalan la bang.. bukan kat A&W"
"owh.. cakaplaa... okeh jap.."
ayyo! salah sy ka minaci!



so abg tu pun tibelah dengan penuh gaya mutu keunggulan.. hahaha,, die tanggal sume tayar aku, die gunting tiub aku, dan aku? aku amik gamba die senyap2 laa.. hahaha,,, die cakap..

"ganasnya awak guna moto sampai berlubang neh!"
"HAH? APADIA? BERLUBANG?!"
"ha la.. cuba awak tengok nie.."



"la haii.. patutla licin je bang.. tayar da botak upenye.. hehe,,"
"nie awak nak ganti tayar ke?"
"kalo ganti tayar dalam bape inggit?"
"dalam RM50 la.."
"RM50? nanti sy call abg dulu la.."
"opis awak jauh ke? takut tak tahan je tayar nie.."
"dekat je bang.. depan LDP sana.."
"hah tayar nie bole guna sementara je nie.. takut bocor balik.."
"okeh, nnt sy try mintak budak opis sy tolong ke.."
"okeh.."
"nie bapebang?"
"ermm.. kasik RM17 je dahlah"
"okeh bang.. tengkiu ekk.."
"okeh! no hal!"

......... PUKUL 0940 PAGI ........

BVROOOOMMMMM!! Aku ballek opis balekk....

5 comments:

Shafie said...

ala cian tyr nye :P

suke effect yg last tu...
"bvroooom" hehe

★٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶☠ Dakjaat™ ☆٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶★ said...

lenkali call dakjaat... sure takyah bayar 15 ringgit.. free punya.. hahhahahaa!

IZZAN AUFA said...

seb baek slamat...so da tukar ker tayar motor tu...akak tgk da xde bunga2an lg dah..bahya tu dik..heh,

take care ok...:)

Sora said...

wakakakaka. adehhh ko ni. aku baca pun nk tergelak.. :D

ish2.. ni msti buzy sgt smpai x smpat nk cek tayar. bhye btol dia. seb bek ada brother "keunggulan cinta" tu. ekekeke.

dah tukar tayar x? kalo blum cpat2 tukar :D

meladygege said...

shafie ~ hahahaha.. bvroom! bvroom! haha..

dakjaat ~ hahaha... elehhhh yelah tu free.. hehehe...

kak izzan ~ hahaha,, da tukar da kak.. petang tu gak tukar!

sora ~ tu ar pasal.. sejuk telinga aku dengar lagu tu.. haha,, bole lak layan jiwang time call tu.. hahaha,, aku da tukar da weh.. budak opis yang tukar!