My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Saturday, November 21, 2009

POLIS! POLIS! part 1

cewah! starting je da macam gempak je kan.. hehe.. alkisahnya.. aku ngan umie semalam gie umah customer kitowang, kak haida & abg reduan, nak anta gamba kawin dowang yang da siap.. lepas tu jadi la satu kejadian yang buatkan kitowang bengankkkk sangat2!!

sekali lagi alkisahnya, mase kenduri depa kat sunway 6 & 7hb Nov 2009 aritu, 7hb tu dowang bersanding.. duit hantaran dowang + duit mas kawin n duit cash dowang anggaran dlm 9K lebih, hilang.. dan mase album duit hantaran tu yang hilang, aku yang jumpe bawah cadar bawah katil tu.. mase tu aku ngan umie tengah transfer gambar dlm lappy.. pastu aku pun cakap la ngan umie..

"mie, kak haida memang sorok album mas kawin nie bawah nie ke?"
"ntah? agaknya kot!"
"hurm biar jela.. "

pastu kitowang pun turunla bawah.. pastu mase nak naik balik utk photoshoot dlm bilik lak, kak haida n abg reduan tanye kitowang,

"nampak x album maskawin akak?"
"ade! bawah katil! ingatkan akak memang sorok kat bawah katil.."

teruslah aku pun selak cadar bawah katil tu, tengok2 album tadi da jauh kedalam.. ke hujung katil tu... umie pun terkejut.. pastu aku bg la album tu kat akak tu.. tengok, dlm tu ade tinggal RM100 jer! n plastik2 sticky album tu da berkemut2 tanda owang da amik duit tu.. pastu dowang tanya aku,

"mane 1st kowang jumpa album tu?"
"bawah katil la.. kat sebalik cadar nie.. betul2 bawah ironboard tu.. tapi kitowang mmg x usik la.. yela, ingatkan akak memang sorok bawah nie.. pastu kali kedua nie sekarang la.. tapi benda tu da jauh masuk hujung katil sana.."

pastu memasing da bpandangan terfikir sape la yang curik duit2 tu.. pastu beg duit pengapit pun ilang gak.. kitowang pun cepat2 la check barang masing2.. check wallet, laptop aku, hardisk, barang2 camera.. mujur xde ape2 yang hilang..

.......BERSAMBUNG PART 2.......

3 comments:

ikhw@n[j@mil]™ said...

ek..eleh..leh plak smbng2...cter terus x bleh ke???

kasih cintaku said...

ish minah nie..sje nk wt gempak..cpt abiskn..

meladygege said...

hahahaha... tunggula.. kene la buat gempak sket.. haha.. aku malas type sebenarnya.. hehehe.. jangan wisau, dlm minggu nie gak aku update ek.. hehe..