My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Friday, June 3, 2011

24 May 2011 - Salam Belasungkawa

astaghfirullah... satu malam aku memikirkan tentang salah seorang BFF aku, - Halimah @ Kecik @ Comel .. lama tak contact dia.. sebab dia sakit dulu.. aku rancang nak call dia esok pagi... tengok2, esok pagi tu aku dikejutkan dengan satu berita...

6.30 am - mak aku kejutkan aku.. "kak! kak! halimah meninggal!" aku ngah mamai2 lagi, aku tido balik... pastu adik aku lak kejut.. "kak! halimah meninggal!" terus aku terbangun! HAH? MENINGGAL??

ya allah.. aku macam tak percaya.. terus aku bangun, menangis, aku call halimah.. aku call fazila, aku call sume yang aku teringat nak cakap.. astaghfirullah..

aku tunggu Rin balik dari Damansara.. dalam pukul 9am, aku gie umah arwah ramai2 dengan kawan2 ex-McD.. dalam setengah jam macam tu, arwah sampai umah.. sedihnya ya allah.... masa bukak kain yang tutup muka arwah, aku tak dapat tahan tengok kawan baik aku terbujur kaku disitu.. seorang yang ceria, yang suka melatah, yang suka gelak, yang suka jerit kalau nak makan, kini terbujur kaku disitu.......

arwah dimandikan lepas setengah jam dari tu.. aku ngan yang lain x stop nangis.. tp takla teresak2.. tak baik.... cuma x sanggup nak tengok arwah... bila arwah dah selamat dimandikan dan dikapankan, aku sempat cium arwah buat kali terakhir.... itu kali terakhir kita dapat berjumpa limah.......

paling aku rasa sebak bila bf halimah ; shahir, ada setia menunggu disitu... muka sangat tenang... bila kami cium arwah, dia berdiri sambil pegang 2-2 tangan di depan, dan termenung melihat arwah di dalam berpakaian kapan... ya allah.. sedihnya Allah je tau..

sampai sekarang aku masih tak percaya arwah dah xde.. aku terlalu rindukan arwah..... sampai kat office pun aku menangis kalau teringat arwah...

paling aku sedih, aku tak sempat nak btau arwah yang aku nak tunang dah.. sekaligus menjemput dia.. tapi dia dah tau dulu aku nak bertunang.. n dia sempat cakap ngan mak dia, nak datang majlis aku... sebaknya tuhan je tau...

arwah mmg sakit jantung berlubang dahlama dah.. dari kecik.. pastu dia sakit buah pinggang 5 taun lepas.. aku ingat lagi, aku org ptama yg tau dia kene buah pinggang.. pastu bila dia anta mak abah dia gie haji, pagi tu jugak dia admit sebulan kat hospital.. mak abah dia langsung xtau.. kakak abg dia yang jaga dia..

dulu dia kene cuci air je.. now dah kene cuci darah.. makin teruk dah.. klu x, sabtu minggu dia meninggal tu, kalau x silap ada checkup utk jantung dia.. tp apakan daya.. masa dia dah datang..

mak dia cite, pagi2 tu arwah kata sakit..

Mak - sakit kat mana?
arwah - entah?
Mak - bgtau la sakit kat mana, biar mak urut

pastu arwah kata sakit kat area perut n dada.. mak dia urut2 la kat area situ.. lepas tu arwah suruh bawak gie hospital.. so, abg dia bawak dia pegi hospital serdang...

masa dalam keta, kat tenggorok dia bunyi2.. dia kata ape tu? mak dia cakap kalau kahak, kuarkanlah.. biar elok sikit.. pastu bunyik lagi.. rupa2nya mungkin waktu tu sakaratul maut tengah buat kerja dia.. tetibe mulut arwah buih2.. terus arwah hembuskan nafas terakhir dia dalam kereta, otw ke Hospital Serdang, dari Klang.... sbb hospital tu yg rawat dia dulu.. tu silap fmly sikit, sbb x bawak yg paling terdekat waktu2 kecemasan tu... tp yelah.. itu dah nak jadi penyebab dia pergi dulu..

aku redha dia pergi... aku rindu dia sangat2.. macam2 kenangan ada dengan dia.. satu kelas ngan dia, duduk sebelah, buat puisi, keje sama, dia ajar aku bawak moto, naik moto 3 org.. eh macam2 lagi... ya allah.. macam mana aku nak lupakan sume tu?

semoga kau tenang di sana Allahyarhamah Halimah bt Selamat.. al-fatihah....

1 comment:

Syakiela said...

innalillahwainnailahirojiun...semoga arwah kawan kamoo ditempatkan dikalangan org2x yg beriman...al-fatihah...