My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Tuesday, February 8, 2011

2ND YEAR OF ANNIVERSARY!!!! *AND* "WILL U MARRY ME?"

OMG!! Sumpah! tak sabar sangat rasanya nak tulis entry nie! sebab nie adalah detik yang paling HAPPY sekali dalam hidup! tapi oleh kerana kesibukan masa, jadi tak dapatlah aku nak merakamkan kenangan nie di blog nie secepat mungkin! hehe.. ok! jangan buang masa! jom baca n layan gamba!


1 JANUARY 2011

adalah detik terindah sekali dalam hidupku... sesuatu yang benar2 aku tak duga, yang selalu aku tengok dalam TV, jadi depan mata! sampai sekarang aku masih tak percaya lagi! hehe.. Mr Zaki benar2 suruh aku mencari proper dress.. untuk special occassion for anniversary katenya... tak penah aku tengok dia sungguh2 macam tu! sampai kan aku sengaja buat dia marah - buat2 macam tak excited pasal special dinner nie.. hehe! sorry syg! sengaja je, sebab i tak pernah tengok u sungguh2 macam nie!

kisahnya bermula begini.............................

˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙ ❤❤❤ ˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙

31 DISEMBER 2010 ,
5.00 pm

sepanjang seharian aku mencari sape yang boleh mekapkan utk dinner, dengan harga yang berpatutan.. lepas tu aku jumpa kawan aku sendiri, iaitu Alan @ Kelly.. jadi start pukul 5pm aku da mula ditatarias oleh Kelly dan abgnya.. hehe! excited!


6.00 pm
aku dah mula siap ditatarias! memang tak sangka! cantik sangat mekap dia! kemas! excited sungguh aku posing2 depan camera hp! hehe..





8.00 pm
aku dah siap sepenuhnya dan hanya tunggu dia untuk datang amik aku.. Mr Zaki amik aku di umah.. masa dia masuk umah, aku terkejut tengok dia.. HANDSOMENYA!!! siap ber coat! aku macam tergamam sekejap! lepas dia mintak permission mak aku, kami pun segera ke kereta.. adik bongsu aku sempat cakap "BYE ORANG ARAB!" hahaha.. dalam kereta, dia asyik pandang je aku, sambil cakap cantik sangat! *bukan perasan yer! dia yang cakap* sambil aku jadi rimas bila dia asyik tengok jee..




9.00 pm
kami sampai kat restoran tu.. sebuah restoran Mexico di Damansara.. relax sangat restaurant tu.. nama restaurant tu Las Carretas Restaurant & Bar.. boleh rasa mexican feel tu disitu.. sampai2 je, kami disambut oleh seorang waiter.. teringat dia cakap

"Wow! U look so Good! and U look so Beautiful!

Makesure U take care of her and U take care of him!"

*sambil tangan dia saling tunjuk kat aku dan Mr Zaki* aku tersenyum je.. hehe.. lepas je order makan, macam biasa kami sembang2 biasa.. masa tu aku da start nampak dia macam gelisahhhh je.. keluar masuk, duduk diri, kesana kemari.. katenye smoke .. nape ntah!


10.00 pm
sambil2 makan tu aku syok je layan cartoon classic, rooster la, bugs bunny la.. tom & jerry la.. sampai dia marah aku! ahaha.. dia banyak kali pesan kat aku, kalau waiter nak amik plate dia, jangan kasi, cakap belum abis makan.. so okla kan.. aku ikut jela.. tapi dia tetap macam gelabah! aku tanya la..

"hubby nie kenapa macam tak tentu arah je? macam ada yang tak kena?"
"Gelabah? Eh? mana ada! biasa je!"

*sambil tu terus dia duk tegak dan buat2 macam relax macam takde ape2 yang berlaku.. ketara sangat! lagi satu yang ketara bila aku tengok waiter2 dia ulang alik, ulang alik area table kitowang, tengok aku, pastu senyum.. apahal? ade yang tak kene ke? aku pakai pelik ke? siap chef2 dia hulur kepala kat tingkap macam tengah ready nak tunggu tengok sumthing!

10.30 pm
sekali lagi, ntah buat kali keberapa dia kata nak gie smoke kejap.. sekali lagi aku ditinggalkan di meja berseorangan.. mujur ada cartoon2 best tu! hehe.. pastu tetibe waiter yang sambut aku ngan Mr Zaki tadi, hantar candle kat meja lepas dowang clearkan table.. aku biarkan jela.. lepas hantar candle kat meja,

tetiba lampu dimalapkan......
romantik sangat.....!
sorang lagi waiter bawak keluar gitar..
dalam 3 minit lepas tu, aku terdengar muzik petikan gitar irama romantik Mexico berkumandang....
aku macam nak tengok, tapi aku buat tak tau lagi.. layan cartoon!
makin lama bunyik gitar tu makin dekat...

DUB DAB! DUB DAB! DUB DAB! DUB DAB!

aku toleh ke belakang....
OMG!!!!! BETUL KE APA YANG AKU NAMPAK NIE????

Mr Zaki datang ke arah aku, sambil diiringi pemain gitar tadi..
datang dengan ICE-CREAM ditangan... DAN!


on the top of ice-cream tu, ada RING! YES!
RING IN THE ICE-CREAM!!!!




OMG! perlahan2 Mr Zaki datang ke arah aku, melutut sambil pegang glass of ice-cream tu sambil cakap...........

"TASYA, WILL U MARRY ME?"

Ya Allah! aku rasa macam nak pengsan! aku tergamam! aku tak tau ape yang aku nak buat! nak cakap dulu ke, nak amik ring tu ke, nak pegang tangan dia ke... Ya Allah! aku betul2 mati akal time tu!!! kemudian, bila ramai tengok aku masih diam, masih terkejut, masih tergamam, semua customer yang dalam restaurant tu yang majority adalah foreigner, mengejutkan aku!

"ANSWER HIM!!!"

aku masih tergamam! betul ke nie?? aku tak mimpi kan! nie bukan drama dalam TV kan??? lalu, aku pun terus jawap

"YES, I DO"
sambil terus capai tangan dia..



maka matsaleh2 dalam tu bersorak sorai la tepuk tangan untuk kami.. dalam masa yang sama, Mr Zaki sarungkan cincin tu di jari aku.. Ya Allah! betul2 segan, happy, seronok semualah! lepastu masing2 salam2 ngan kami dan ucap CONGRATULATION TO BOTH OF YOU sambil tengok ring tu..



Manager restaurant, a chinese lady, terus jumpa kami sambil ucap CONGRATS sambil cakap kat Mr Zaki,

"You are so lucky to have a very beautiful wife like her!"

:shy:

OMG! kembang aku! hahaha... lepas tu dia sempat amik gamba kami berdua, dan yang bestnya, dia siap print kan sekali!


lepas sesi salam2 tu kami terus duduk kat table kami, sambil aku macam

"HUBBY!!!!!!"

hahaha.. maluuuu! segan! happy! ya allah! nie adalah idaman sume para gadis di luar sana, tapi AKU antara yang bertuah di propose sebegitu cara! seronok sangat!!! tapi aku masih lagi muka terkejut!


11.30 pm

kami mula bergerak pulang ke rumah, sambil dihujani ucapan CONGRATULATION dari setiap customer, chef dan crew2 restaurant tu! bahagia sangat! so sweeeeet!

dalam kereta on the way balik tu, ada pulak lagu kami, LUCKY by Jason Mraz & Colbie Cailat.. bertakung air mata aku dalam keta, sebab happy sangat!


˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙ ❤❤❤ ˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙




satu kenangan terindah dalam hidupku yang aku takkan lupakan sampai bila-bila!

MOHAMAD ZAKI,
I LOVE YOU SO DAMN MUCH!!!

˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙ ❤❤❤ ˙·٠•● Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●•٠·˙

9 comments:

Illi Hzbull said...

comelnya :)

tengku masni said...

hohoho..... sweetnye... teringin nk mcm ni jgk... haih! tah bile nk dpt... neway congrats ye cik lady... hehehe... sgt sweet okeyh! ;)

meladygege said...

illi - hihi! tengkiuuu illi! hehehe..

masni - ahahaha! sweet sangat! rasa macam dalam drama kat TV lak! hahaha... insyaallah! ntah2 time awak nanti, lagi romantic kot daripada nie! haaaa... hehe.. btw, tengkiuuu so much to u, and THANK YOU SO MUCH to HIM to make this come true! hehe!

NOR AISYAH UMAIRA said...

hai u..wah, sweet btol ye! i nak mcm 2 jgkla..hahaha! neway, congrats to both of u! :)

Kuchiki Rukia said...

CONGRAT TASHA.....HHEHEHEHEHE....JELES SGT......HAHAHAHHA......

meladygege said...

aisyah - hi dear! sorry lambat reply! hehe.. cepat2! u pulak buat kat bf u macam nie.. sure rare, xpernah orang buat! hehehe..

meladygege said...

erin - haha.. tengkiu so much erin!!! jangan jeles! nanti aku jeles gak! hahaha.. *aku pun tak paham ape aku cakap! hahaha..*

Scha Feera said...

Cik tasha.. congrates 4 both of u.. tersntuh hati i bace .. mmg mcm dlm drama okey.. heheh

Anonymous said...

tu ar tasha..hehex