My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Menyediakan kelengkapan barangan Kekabu 100% Asli & Padat secara ONLINE dengan harga paling berpatutan!

HALLUUUUU!!

❤بِسْـــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم❤

JUMPER LADY GEGE DISINI PULAK YA! MEH! MEH! BACE KISAH NGARUT KITEE!!

COUNTING THE DAYS....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Little JuNiORRR!!!

pregnancy calendar

Sunday, March 28, 2010

KENAPEE?? SAYER TERKILAN........

kenapa dah lama awak tak lawat sy? dah sebulan kita tak jumpe.. sy tau bulan nie bulan busy bagi awak... tp sy sakit... kalo tak kene gaya, mungkin now sy dah xde dah nak tulis kat blog nie lagi... tapi nape tak tengok sy....

sy bagitau sy kene denggi aritu pun, at the end of the day baru awak tanya khabar sy... nape camtuu.. sy tau awak sibuk... bukannya sy tak faham... tapi ntahla... rasa cam untuk hari tu, awak la orang yang terakhir yang tau keadaan sy... sy sedih la... nanti kalo sy cakap ngan awak, nnt sy kene marah balik... sy bukan nak buat awak marah... tp lebih baik sy luah kat sini je, biar dapat all out.. nnt mungkin baru awak dpt betul2 faham...

sedih la awak sempat lagi main futsal aritu... sy tak kisah pun.. tp nape x call langsungg.. sy kecik hati tau.. tunggu awak call nak tanya khabar sy, tunggu awak call nak awak tanya keadaan sy... tapi takde... itupun lepas sy msg awak, baru awak reply, n reply n reply tanya khabar sy.. alhamdulillah.. mujur awak tanya gak kan.. tp sy tetap terkilan la...

pastu sy dah sihat sikit, pastu janji nak jumpe.. tapi tak jadi2 jugak.. sy tak kisah awak ada event.. tp janji nak jumpe pas event, tp tak jadi jugak... sy kate xpelah, mungkin awak pun penat.. pastu nak jumpe arini, tapi ditakdirkan arwah pakcik sy pulak meninggal mengejut... so, nak taknak memang terpaksa batalkan la kan... minggu nie pun janji nak jumpe.. maksud sy esok... tp tak jadi jugak.. sy pulak dah makin sihat.. tapi awak still tak jenguk sy jugak.. ape nie!

sampai luka sy dah nak baik, lebam sy dah makin hilang, tapi awak tak sempat jugak nak tengok luka-luka amik darah tu... awak tengok pun melalui pic2 yang sy upload dlm fb.. sy bukan nak sangat awak tengok luka2 sy.. sy cuma nak mengadu je.. nak cite kat awak.. nak tunjuk kat awak.. senang cite, sy nak manja2 la ngan awak, lg2 bila sy sakit nie.. sy nak perhatian dr awak.. tapi awak buat macam hari2 biasa je..

sy kecik hati wak... sy tau, pas bace entry nie, mesti awak call sy, tegur sy.. sy nak bgtau awak, selama nie sy x sempat nak luah pasal nie kat awak, jadi sy luah kat sini... sy kecik hati.. sy tau awak busy person.. tp lepas bace post nie, janganla awak salahkan sy balik.... sy tau awak nak cakap ape... takmola macam tu..

sy minta maaf awak... sbb sy dah cube nak sampaikan benda nie kat awak.. tp asyik tak berkesempatan, dan rasa macam main2 je.. sy rasa sakit kat hati nie lagi sakit dari kene cucuk jarum bertalu2 kat tempat sama nie.. sy syg awak, bukan sy x faham kerja n aktiviti2 awak.. tp cam sy ckp tadi.. sy terkilan... waktu sy sakit pulak tu awak buat mcm tu.. tak kisah la awak nak buat ape pun kan.. tp awak menyepi jee.. setiap hari end of the day baru awak tanye khabar.. selalu sangat jadi orang yang terakhir tau keadaan sy.. tp sy syukur, sbb awak ingat jugak kat gf awk nie...

sy terkilan awak.. itu je sy nak cakap... sy sedih.. now luka sy dah baik.. takpelah, nnt la bile2 free kita jumpa.. sbb now sy pulak getting busy ngan keje sy... hope awak pulak tak terkilan... sy minta maaf sbb entry nie memang buat awak sakit hati... tp sy sumpah sy syg awak sgt! taknak la jadi mcm nie lagi eik? communication penting kan syg? sy mintak maaf lg sekali.....

"syg, saya nak nangis boleh tak?"


6 comments:

cikpingu said...

sbor2.. lps geram sndri..
tp xbaik btul la kan insan 2...
agak2 la.. sme je ngn insan yg sy ade ni..

meladygege said...

huhu.. tula mie.. tapi rasanya salah aku jugak.. mungkin aku yang terlalu mendesak dia..

bukan aku taktau bulan nie ngan bulan depan adalah bulan yang paling busy untuk dia..

dari taun lepas dia dah ingatkan aku.. tapi yelah, kita pun x jangka aku nak sakit kan... memang tak sangka..

bila fikir-fikir balik, sedih memang sedih.. tapi hidup, apetah lagi bercinta, memang perlukan pengorbanan sikit yang kadang kala banyak juga...

so, inilah dia pengorbanan aku kat dia, terima dia seadanya, cuba fahami dia, sebab aku tau, dia pun kalo boleh mesti nak datang tengok aku.. tapi masa dia terlalu padat dengan aktiviti kerja dia... jadi, dia pun mesti menuntut aku untuk faham dia jugak.. aku tau dia bukan sengaja...

harap dia tak marah aku la... tu je.. nie cuma nak lepaskan sedih yang tak lepas.. tp alhamdulillah, rasa tenang sikit hati nie lepas luah semuanya...

cikpingu said...

tp aku agak2 la kan..
die cm wat xtau plk.. xdela.. skurang2nya inform.. 2pun dh ckup..

Baloot said...

Best kan ada blog? Boleh tulis n luahkan kat dalam blog. Kurang2 ilang cket rasa geram n nak luahkan tu. Huhu..

Nice to knoe lady gege..

Anonymous said...

dear...hmm sumpah sedih bce post y nih..hmm sbar ea..skang gege dh tmbh sorg lagi kwn..it's me..tuh pon if u don't mind..sharing is caring kn??

meladygege said...

umie - dia terlalu sibuk bulan nie.. lgpun dia dah bgtau aku awal2 pun.. tapi nielah kehidupan.. komitment bukan takat pada cinta je.. kerja pun antara priority commitment.. kene berkorban sikitla.. tp xpelah. atleast dia ada gak tanya khabar aku tetiap hari walaupun penghujung hari n orang yang terakhir tanya khabar aku tetiap hari.. huhu..

baloot - tula, nie je medium sy nak luahkan perasaan n ape2 je yang sy rasa, sebab berbicara dengan orang, orang takkan pernah faham dan x selamanya orang nak layan keluh kesah kita.. berbicara dengan tulisan, mungkin boleh reda perasaan...

anonymous - waida ke nie? tula, time nie mmg tengah emo sangat... sedih je..